Vizier op volleybal

 

Kyle McCauley ook in ’23-‘24 te bewonderen bij Samen Lycurgus

VoV, 26-04-2023. 13:08 uur. Passer-loper Kyle McCauley heeft zijn contract bij Samen Lycurgus met een jaar verlengd. De Amerikaan kwam vorige zomer over van de Tritons University in San Diego. McCauley groeide in de kampioenspoule uit tot één van de beste passer-lopers in de Eredivisie en was gedurende het seizoen een belangrijke aanvallende kracht.

De 24-jarige McCauley is een technisch vaardige speler gebleken die stabiel is in zijn spel en compleet is in zijn slagenarsenaal. Er zullen ongetwijfeld veel fans zijn die blij zijn om McCauley ook volgend seizoen te kunnen zien spelen. De rustige speler vertrok vorige week naar huis om binnenkort aan de sluiten bij het trainingsprogramma van het nationaal team in Anaheim.

McCauley laat vanuit Amerika weten blij te zijn om eerst weer een tijdje thuis te zijn en kijkt met veel plezier terug op de afgelopen negen maanden. ‘Ik heb ervan genoten om afgelopen seizoen voor Samen Lycurgus te mogen spelen. Helaas is het seizoen voor ons iets eerder afgelopen dan verwacht. Ik kijk er enorm naar uit om terug te komen naar Groningen om persoonlijk te verbeteren en het als team beter te doen dan afgelopen seizoen.’

De technische staf heeft er echt op ingezet om McCauley te behouden en is blij dat het gelukt is. Coach Arjan Taaij. ‘Kyle heeft zich de afgelopen maanden ontwikkeld tot één de beste passer-lopers in Nederland. Hij is een zeer complete speler waarmee we komend jaar een volgende stap hopen te maken.’

Met het blijven van McCauley plus de al vastgelegde spelers Luuk Hofhuis, Guus Boer en Jeffrey Klok zijn nu vier spelers bekend voor het seizoen 2023/2024.

gh @ VoV, door: Theo Sikkema. Foto Samen Lycurgus.