Vizier op volleybal

 

US Dames1 begroet tweede versterking

VoV, 27-04-2023. 6:28 uur.  De tweede nieuwe speelster, na de eerder reeds verwelkomde Kiki von Piekartz, is Kirsten Hogenhout. Zij speelde  de voorgaande seizoenen bij SV Dynamo Apeldoorn, waar ze in Dames3 en Dames2 uitkwam.  Ze is 19 jaar, ongeveer 1.80 meter en komt uit Harderwijk. Ze gaat Alpo (academische lerarenopleiding primair onderwijs) studeren in Utrecht en komt US D1 versterken op de passer loper positie.

Kirsten: “Bij de eerste keer meetrainen voelde ik mij al gelijk enorm welkom. Er hangt een goede positieve sfeer. Ik kon merken dat iedereen het beste uit zichzelf en elkaar wil halen en er hard voor wil werken. Ik heb veel zin om deze uitdaging aan te gaan in Amsterdam.”

Ook kon US ook een drietal contractverlengingen melden. Teamcaptain Anneke Ykema blijft US Dames 1 trouw maar switcht van mid naar diagonaal in het volgende seizoen. Tevens verlengde de pas 18-jarige Anouk van der Zee haar verblijf. En ten slotte zal ook Maaike Heilig volgend seizoen de kleuren van US blijven verdedigen, dit ondanks meerdere mogelijkheden om naar de Eredivisie over te stappen.

De reacties van de dames op de verlenging van hun verblijf bij de club uit de hoofdstad: Anneke vindt US een fijne club, waar je op niveau kunnen volleyballen en waar het ook nog gezellig is. “Ik ben blij om weer onderdeel te zijn van het team, maar nu als diagonaal. Na heel wat jaren te hebben gestaan op het midden, ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Daar heb ik heel veel zin in!”

Anouk kijkt er erg naar uit om met dit leuke team een tweede seizoen aan te gaan. “US is een ambitieuze en groeiende club waar ik als passer loper goed kan ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om nog meer stappen te zetten!”  En Maaike heeft net als de anderen heel veel zin in het nieuwe seizoen in Amsterdam! “Afgelopen seizoen vond ik erg leuk, ik vind het namelijk een hele leuke groep meiden en zijn daarnaast zijn we ook allemaal fanatiek, dat smaakt naar meer!”

gh @ VoV, bron US Amsterdam. Foto FB US D1.