Laat verslag van Sliedrecht II in Zaanstad

VoV, 10-11-2017, 20:15 uur.  Onder het mom van beter laat dan nooit, is hier alsnog het wedstrijdverslag van onze wedstrijd tegen Zaanstad.  Na een regenachtige rit, werden de laatste wortels, kwark en gnocchi opgegeten, we waren klaar voor de wedstrijd! Deze wedstrijd moesten we helaas zonder Eline spelen, omdat zij bij Dames 3 de gaten in de vloer aan het slaan was.

De eerste set waren we ook meteen scherp. Waar we normaal in de eerste set tegen een achterstand aankijken, kwamen we dankzij een serviceserie van Jolijn al snel op een ruime voorsprong. Het blok van Mika, Iris en Laura stond als een huis en de ballen die er wel langskwamen werden opgepakt door Loes en Liek. Fam bediende alle aanvallers waardoor er volop gescoord werd. Dit resulteerde in 12-25!

Set 2 begon meteen met een achterstand. Er moest hard gewerkt worden om punten te maken. Wij gingen steeds meer fouten maken en de afspraken werden niet nagekomen, waardoor in Zaanstad hun spel kwam. De twee time-outs op 20-18 en 21-18 mochten niet meer baten, en de eindstand van de tweede set werd 25-20 voor Zaanstad. 1-1.

In set drie was er al snel weer de voorsprong voor Zaanstad. Wij kwamen weer beter in het spel, en door een goede serviceserie van Iris werd de stand 14-16. De (blok)verdediging stond weer als een huis en de aanvallers waren onder aanvoering van Marloes weer lekker aan het scoren. Dankzij servicekanon Anke, ook wel de “closer” werd het 20-25!

In set 4 waren we weer volledig bij de les om de winst binnen te slepen. Net als in de eerste set zette Jolijn ons gelijk op een 1-5 voorsprong met haar service. Daarna stoomden we door naar 7-16, waarin Liek alle ballen van de vloer haalde en Fam het blok van Zaanstad gek maakte. 13-25, dus een 1-3 overwinning, waar we zeer tevreden mee zijn!

Na dinsdag te hebben gekeken naar de internationals uit Italië en een goede training donderdag mogen we zaterdag aantreden tegen Scylla. Om 16:00 uur in de Vlinder in Wageningen, zien wij jullie daar?

gh @ VoV, verslag van Laura Kerkhof, Sliedrecht Sport Dames 2. Foto Jan van den Noort.