Vizier op volleybal

 

Laatste Eurosped vs Set-Up dit seizoen

VoV, 13-04-2018. 5:41 uur.  Aanstaande zondag voor de laatste keer dit seizoen de Twentse derby tussen Team Eurosped en Springendal Set-Up’65. Voor het Ootmarsumse team tevens de laatste kans om dit seizoen een keer van Team Eurosped te winnen en voor Team Eurosped de kans om het trouwe publiek te laten zien dat alle blessures geen impact hebben op de drive om er een mooie pot van te maken.

In dit seizoen speelden de teams al vier keer tegen elkaar, drie keer was er een zege via de tiebreak voor Eurosped en één keer in Ootmarsum een oorverdovend klinkende 0-3. Het begon vorig jaar op 22 oktober met een 3-2 in Vroomshoop. Met 25-12 maakte Eurosped gelijk, waarna ze de tiebreak met 15-13 wonen. De return in de reguliere competitie werd op 9 december een afstraffing in Ootmarsum. De thuisploeg kreeg 13, 13 en 20 punten mee.

Daarvoor wilden ze in de beker gaarne revanche nemen. Op 20 december maakte Set-Up een 2-0 achterstand in Vroomshoop goed via 19-25 en 21-25, maar verloor de tiebreak met 15-8. Daarna duurde het even voordat de teams weer tegenover elkaar stonden, pas op 14 maart in Ootmarsum werd de eerste ontmoeting in de Kampioenspoule gespeeld. Dat werd weer een vijfsetter, met opnieuw een gunstige afloop voor de ploeg van Jan Berendsen. Set-Up dwong een verlenging af met 25-12, maar verloor die via 13-15.

Het is voor beide ploeg de op één na laatste wedstrijd in de Kampioenspoule. Eurosped speelt volgende week nog thuis tegen Regio Zwolle Volleybal, Set – Up gaat dan bij Sliedrecht Sport op bezoek.  Overigens staat er voor beide ploegen behoudens de eer niets meer op het spel, Eurosped is voorlaatste en Set- Up laatste in de kampioenspoule. Maar noem Twentse eer niet niets!  En het is natuurlijk ook de wedstrijd van de gaande en komende speelster, in casu gaat Carmen Oude Luttikhuis bij Eurosped en komt ze bij Set-Up ’65.

Het wordt zonder meer weer een derby die het aankijken meer dan waard is,  kom dus aanstaande zondag massaal naar Het Punt en laat je horen voor je favorieten.

Team Eurosped vs  Springendal Set- Up ’65 op zondag 15 april 2018, aanvang: 15:30 uur in locatie: Het Punt te Vroomshoop.  Entreeprijzen voor volwassenen en jongeren van 14 jaar en ouder: € 4,00. Kinderen tot 14 jaar: € 1,00. Speciale club – actie:  Kom je met je club (minimaal 10 personen) dan betaal je € 3,00 /p. p. Dat lijkt ons voor de Set-Up supporter de ultieme mogelijkheid om de eerste winst binnen te halen. Meld je hiervoor aan bij wimolsman@teameurosped.nl

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Eurosped.