Laatste KP-ticket voor Sliedrecht, SSS tast mis.

VoV, 28-02-2021. 5:14 uur.  Drie van de vier startbewijzen voor de Kampioenspoule bij de mannen waren voor de laatste speelronde al vergeven. Daarop stonden de namen van Draisma Dynamo, Amysoft Lycurgus en Active Living Orion. Voor het laatste ticket moest gisteren een eigenaar worden gevonden.

Daarvoor kwamen nog in aanmerking Sliedrecht Sport, Taurus en Bielderman Koetsier/ SSS. De eerste twee speelden tegen elkaar en SSS ging op bezoek bij RECO/ ZVH. We vergeten VoCASA bewust even bij de kanshebbers, dat doen we omdat we niet verwachten dat zij in de resterende twee wedstrijden tegen Dynamo en Orion nog twee keer kunnen stunten.

Sliedrecht Sport vs. Taurus werd een zeer overtuigende 3-0 zege voor de thuisploeg, die zich daarmee na het verlies van SSS bij ZVH bleek plaatsten voor de Kampioenspoule. De setstanden waren 25-19, 25-12 en 25-14.

Een oppermachtig, ze stonden de hele wedstrijd niet één keer achter, Sliedrecht gaf Taurus eigenlijk geen schijn van kans. Het begin ging nog gelijk op, maar door sterk spel sloeg de blauw – witte equipe als snel een gaatje van vier punten bij 12-8. Die voorsprong werd stevig vastgehouden, Taurus deed verwoede pogingen om een minimaal verschil, dat verder in de set bij 17-16 op het scorebord stond, ook weg te werken, maar slaagde niet. Sliedrecht sloot met 25-19 af, hetgeen het begin van een met veel overmacht gewonnen wedstrijd betekende.

Sliedrecht vloog in de tweede set uit de startblokken, trok zich niets aan van de time- outs van Taurus en denderde full speed via 8-0 en 15-5 naar een 25-12 zege. Ook in de derde set werd Taurus door de thuisploeg onderste boven gelopen. Met veel servedruk en gevarieerde aanvallen ging het via 9-5 en 15-10 naar 25-14 via een blokpunt van Jorg de Waard. Bij Sliedrecht waren Tom Koops en Ian de Bus scorend erg belangrijk

RECO/ ZVH vs. Bielderman Koetsier/SSS eindigde in 3-0 via de setstanden 30-28, 25-20 en 25-22. De gasten uit Barneveld hadden een zege nodig om de kans op de kampioenspoule te houden, maar slaagden niet.

In de eerste set had de ploeg uit Barneveld, die zonder de geblesseerde Cas Abraham aantrad, lang het initiatief en bij 18-21 ook de beste kans op de eerste setzege. ZVH wilde echter niet van wijken weten, ook de time-outs van Seubring hadden niet het gewenste effect. ZVH was er op 22-22 naast en kreeg ook als eerste een setpunt. Voor SSS ging het op 29-28 mis, de ZVH-serve was de passlinie van SSS e machtig. SSS speelde in deze set met een te hoge foutenlast om succes te hebben. Dertien punten deden ze cadeau aan ZVH.

In de tweede set ging het al vlot voor SSS de verkeerde kant op. Vroeg in de set kwamen ze nog op voorsprong (5-6) daarna moesten ze alleen maar in de achtervolging.  Het gaatje dat ZVH na de 10-10 sloeg (naar 13-10 en 16-11) kreeg SSS niet meer gedicht. De 2-0 kwam via 25-20 op de borden.

SSS probeerde in de derde set de wedstijd nog met één of daarna met nog één set te verlengen en maakte van een 16-14 achterstand een 16-17 voorsprong, maar kwam na 19-19 te kort. Tot 22-21 konden ze blijven volgen, ZVH maakte de winst met 25-22 perfect.

Door het verlies van Bielderman Koetsier/SSS bij RECO ZVH en van VoCASA tegen koploper Draisma Dynamo wist dus Sliedrecht Sport zich verzekert van de vierde plaats. Ze beginnen in de kampioenspoule met 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.