Laatste ronde in tweede VNL-week bij de mannen

VoV, 10-06-2024. 4:37 uur. De klapper in de laatste ronde van de tweede week was wel de tweede set in de wedstrijd tussen Turkije en Duitsland. Nadat Duitsland de eerste set met 22-25 had gewonnen konden de teams het niet eens worden welke ploeg er in de tweede set recht op de zege had.

Het duurde en duurde maar, setpoints vlogen van de enen kant van het net naar de andere. En het was telkens weer zaak om de side out te scoren. Bij 43-42 (!) kon Turkije het verlossende laatste punt maken voor de 1-1 in sets.

Daarna won Duitsland de derde set met 23-25 en Turkije de vierde met 25-19. De tiebreak ging met 12-15 naar Duitsland, dat dus een zwaarbevochten 2-3 zege kon laten noteren. Opvallende scores waren er voor aanval (65 om 81), blok (16 om 7) en foutenlast (33 om 42). Mandiraci van Turkije werd met 27 punten de topscorer van deze lange partij.

Slovenië boekte een 0-3 zege tegen Bulgarije. Na de nipte 23-25 in de eerste set werden de volgende twee met 14-25 en 21-25 voor de Slovenen beslist. De eigen score (40 om 51) en de foutenlast (24 om 18) tonen duidelijk aan dat de nummer twee van de ranglijst een maatje groter was de nummer drie van onderin.

In Ottawa speelde Frankrijk tegen Argentinië wel met de A-selectie, nadat ze bij de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Cuba de reserves speeltijd hadden gegeven. Frankrijk bleef nu via vijf sets aan de goede kant van de score. Na twee ruim gewonnen sets (19-25, 17-25) moest Frankrijk twee keer met verlies van speelhelft wisselen. Argentinië maakte gelijk middels 25-22 en 28-26. In de beslissende vijfde set bleef Frankrijk met 9-15 de baas.

Conte van Argentinië werd met 22 treffers de topscorer, Frankrijk maakte 10 eigen punten meer en gaf er vijf minder cadeau aan Argentinië.

Thuisland Canada sloot de wedstrijden in Ottawa voor 4.100 toeschouwers met een nederlaag af. Servië was met 1-3 te sterk, voor de Serven een zeer belangrijke zege voor de OS-ranking.

De eerste set ging nog met 25-21 naar Canada, daarna herpakte Servië zich en via 20-25, 18-25 en 23-25 maakten ze van de 1-0 achterstand een 1-3 zege.  Met name op de opslag maakten ze met totaal 2 om 11 aces een belangrijk verschil. Luburic van Servië werd met 22 punten de meest scorende speler

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s VNL/ FIVB.