Laatste rondje Europa en Azië in 2023

VoV, 31-12-2023. 5:56 uur. Met ons laatste rondje in Europa en Azië doen we Frankrijk, Italië, Tsjechië en China aan. Daar werd gisten nog gespeeld. In Hongarije staat zelfs vandaag voor de ploeg van Lavinia Maiorano nog een wedstrijd gepland.

In Frankrijk speelde koploper Nantes (Marrit Jasper) uit tegen Vandoeuvre Nancy en moest Venelles (Laura Jansen) op bezoek bij Béziers.

Nantes won in een duel dat alle kanten opging met 1-3. Ze verloren voor 1.750 toeschouwers de eerste set met 25-10, wonnen de derde met 9-25. En waren in de andere twee met 19-25 en 20-25 de bovenliggende partij. Marrit Jasper scoorde 6 keer, ze was 29 keer foutloos op de servepass. Haar ploeg is met 13-35 koploper in Frankrijk.

Venelles verloor met 3-0 bij Béziers. Per set kregen ze 20, 19 en 21 punten mee. Blok en aces (18 om 8 punten) en de foutenlast maakten het voordelige verschil voor de thuisploeg. Laura Jansen scoorde 9 keer. Haar ploeg bezet de tiende plaats met 7 punten uit 13 wedstrijden.

Bij de mannen in Frankrijk was Tours van Michaël Parkinson gastheer voor Sète. Totaal 3.100 fans zagen de thuisploeg met 3-0 winnen. Setstanden 25-17, 25-22 en 25-18. Parkinson maakte 7 punten. Tours bezet met 21 punten de zevende plaats op de ranglijst. Koploper Chaumont heeft er 33.

In Italië was er bij Padova vs. Piacenza een Nederlands onderonsje tussen Fabian Plak en Robbert Andringa. En dat onderonsje werd gewonnen door de ploeg van Andringa, die met een invalbeurt genoegen moest nemen. Piacenza won met 1-3, na de verloren eerste set (26-24) pakten ze voor 3.100 toeschouwers in de volgende doorgangen de winst met 21-25, 19-25 en 18-25. Fabian Plak scoorde 6 keer. Piacenza staat derde, Padova negende.

In Tsjechië speelde Karlovarsko van Wessel Keemink uit tegen Brno en won met 1-3. Na de 25-27 en 25-20 kon Karlovarsko met 21-25 en 17-25 de winst opeisen. Wessel Keemink stond vier sets op spelverdeling en scoorde 2 keer.  Zijn ploeg staat derde (30 punten), koploper is Lvi Praag met 38 punten.

Iris Scholten heeft gisteren met Shenzhen in de kwarfinale om de Chinese titel ook de return thuis tegen Tianjin na een uur en een kwartiertje met 0-3 verloren. Uit was er eerder een 3-0 nederlaag. In de eerste set kon Shenzhen voor 2.450 toeschouwers tot 9-12 redelijk blijven volgen, de serie naar 9-16 maakte vervolgens het verschil voor de 14-25 eindstand.

In set twee kwam Iris Scholten met Shenzhen als beste uit de startblokken (4-1), en gedurende het verdere verloop in de set bleef het tot 19021 en 20-22 gelijk opgaan. Tianjin pakte met een driepunten na 20-22 de setwinst. De derde set was ging na 4-4 en 5-11 via 9-17 en 13-21 met 14-25 verloren voor de ploeg van Iris Scholten, die 7 keer scoorde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Venelles Volley met Laura Jansen..