Vizier op volleybal

 

Landgenoten in CEV en Callenge Cup

VoV, 25-02-2021. 6:00 uur. In de halve finales om de CEV Cup bij de dames en heren speelden gisteravond twee teams met Nederlandse inbreng. Bij de dames was dat Floortje Meijners met Monza en bij de heren Jelte Maan en Just Dronkers met Maaseik.

Monza vs. Tent Obrenovac eindigde in een overtuigende 3-0 zege voor Monza. De gasten konden alleen in de tweede set enigszins meekomen (25-22), daarvoor (25-15) en daarna (25-12) deelde Monza de lakens uit. Floortje Meijners scoorde 7 keer. Met deze zege lijkt Monza met één been in de finale te staan.

De andere halve finale tussen de Béziers Angels en Galatasaray, waar geen Nederlandse inbreng was, werd het 3-2 voor de Franse dames. Van engelen is blijkbaar nu eenmaal moeilijk te winnen.

Bij de mannen won Saint Petersburg van Maaseik. De verschillen waren met 25-20, 23-25, 26-24 en nogmaals 26-24 klein, en bieden voor Maaseik thuis zeker nog mogelijkheden. Maan scoorde 12 keer, libero Dronkers had 35 positieve pass-acties op de serve van de tegenstander.

In de andere halve finale, zonder Nederlandse inbreng, speelde Dinamo Moskou tegen Montpellier. Die wedstrijd eindigde in een 3-1 zege voor Moskou.

In de Challenge Cup bij de mannen reisden Wouter ter Maat en Maarten van Garderen met Ziraat Bankasi naar Praag. De Nederlanders en hun teamgenoten verloren met 3-0 (22, 14, 23). Ter Maat scoorde 11 keer, van Garderen, die twee sets in de basis begon, maakte 2 punten.

In de andere halve finale stonden Halkbank Ankara en Milano tegenover elkaar. Die wedstrijd werd met 0-3 door Milano gewonnen.

Bij de dames in de Challenge Cup spelen in Istanbul op 2 en 3 maart de Turkse ploegen THY en Yesilyurt tegen elkaar voor een plaats in de finale. In de andere halve finale was Alba Blaj met 3-0 te sterk voor Kaposvar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV. Monza (Floortje Meijners)  en Maaseik (Jelte maan en Just Dronkers).