Vizier op volleybal

 

Stuttgart wint Duitse topper vs. Dresden

VoV, 25-02-2021. 5:55 uur. Na de duidelijke zege van zaterdag door MTV Stuttgart op de rode lantaarndrager kwam gisteren de ploeg die aan het andere uiteinde van de ranglijst staat op bezoek in de Scharrena. Koploper Dresden was te gast voor een midweekse thriller. Als Stuttgart als eerste het reguliere seizoen wilde afsluiten moesten ze winnen, dat gold uiteraard ook voor Dresden.

Nadat Hester Jasper afgelopen zaterdag het laatste punt tegen Erfurt had gescoord gingen de gedachten meteen naar de topper van gisteren, de nummer twee ontving de nummer één, kan het mooier! Uiteraard had Stuttgart het liever andersom gezien, maar na de nederlagen tegen Potsdam en Straubing was de huidige stand een logisch gevolg daarvan.

Stuttgart spaarde de veel scorende Krystal Rivers en Michaela Mlejnkova tegen Erfurt, maar gisteravond moesten de dames vol aan de bak. Van hun werd, net als van Juliët Lohuis, een en ander verwacht. Tegen Dresden moest om succes te hebben een puike prestatie worden geleverd en een hoog niveau worden gehaald, was de verwachting.

Dresden kwam met een dozijn opeenvolgende zeges naar Stuttgart, dat het vooral dankte aan een stabiele teamprestatie en een zeer gevarieerde wijze van aanvallen, waarbij Maja Storck en Camilla Weitzel de troeven waren, die menig duel al beslisten.

Dat vooraf, de wedstrijd: MTV Stuttgart heeft de topper met 3-0 (19, 19, 20) gewonnen en daarmee het verschil in punten naar de koploper goedgemaakt. Hun set gemiddelde (47 om 15 tegen 45 om 12) is echter niet goed genoeg om Dresden van de koppositie te verdringen. De hoofdrolspeelsters in het duel waren zoals eigenlijk wel verwacht werd Rivers (19 punten), Mlejnkova (15 punten) en Lohuis (10 punten waarvan 6 blokkerend) bij Stuttgart en Storck (14 punten) bij Dresden. De eigen score van 62 om 46 punten was heel duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Stuttgart bleek de mindere periode ver achter zich te hebben gelaten, het liep voorspoedig en eigenlijk kwam de zege gedurende de hele wedstrijd niet in gevaar.

In de eerste set kwam de thuisploeg, mede door de sterk blokkerende Lohuis, op 8-4. Het verschil liep op naar vijf punten (14-9) en met veel servedruk wist Stuttgart het voortouw vast te houden. Na de 18-12 door Krystal Rivers kwam Dresden nog terug naar 18-16, maar met een spectaculair blokpunt van Juliët Lohuis werd het verschil bij 22-16 weer 6 punten. Dat verschil stond er aan het eind nog.

Stuttgart ging op de ingeslagen weg voort in de tweede set. Via 7-3 en 10-6 naar 16-12 bij de tweede technische time out. Dresden gaf nog wel weerwoord, de 22-16 was echter de voorbode van de tweede setwinst. Juliët Lohuis en Krystal Rivers zorgden voor de 2-0 in sets.

In de derde set had Hester Jasper passend een sterke invalbeurt.  Met haar passes stond ze aan de basis van de punten die voor het verschil na 10-8 zorgden. De serveserie van spelverdeelster Pia Kästner maakte vervolgens de kloof naar 18-12 En Juliët Lohuis maakte met haar zesde blokpunt de 25-20 winst en 3-0 perfect.

Naast dit topduel stonden ook NawaRo Straubing en SC Potsdam gisteravond tegen over elkaar. Dat duel eindigde in een 0-3 zege voor Potsdam. Iris Scholten werd met 12 punten topscorer bij Straubing, dat nu zevende (19-21) staat. Potsdam is de nummer vier (18-35)

Bij de mannen in de Bundesliga speelde Düren tegen Herrsching van Luuc van der Ent. Zijn ploeg verloor via 25-21, 25-19 en 27-25 met 3-0. Van der Ent scoorde 8 keer. Düren is de nieuwe koploper (19-46), met de vermelding dat ze drie wedstrijden meer speelden dan de nummer twee, die slechts één puntje achter hen staat. Herrsching is de nummer vier met 18-31.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.