Vizier op volleybal

 

Landgenoten in CEV en Challenge Cup (v)

VoV, 06-12-2018. 5:41 uur. In de CEV Cup gaat Paula Boonstra met Asterix Avo Beveren naar de volgende ronde, net als Floortje Meijners die met Busto Arsizio de achtste finales heeft bereikt. In de Challenge Cup komt er geen vervolg voor Yvon Beliën met Besiktas, wel gaan Ana Mebus en Daphne Zwanenburg met Kanti Schaffhausen, Iris Reinders met VDK Gent en de Nederlandse inbreng (Foto boven Marrit Jasper) met de Ladies in Black uit Aachen door.

CEV Cup:

Asterix Avo Beveren had de uitwedstrijd bij LP Salo met 1-3 gewonnen en had dus aan twee sets genoeg voor het vervolgticket. De eerste set ging met een nipte 27-25 naar de Belgische ploeg, met 25-18 was daarna zekerheid over Europees verder bekeren binnen. Met 25-20 maakte de veelvoudige Belgische kampioen daarna een gepast einde aan de wedstrijd. Paula Boonstra stond drie sets in de basis en scoorde 1 keer. In de achtste finales moet Asterix het opnemen tegen VK UP Olomouc.

De Duitse topploeg SC Dresden heeft ook in eigen huis haar meerdere moeten erkennen in het Italiaanse Busto Arsizio van Floortje Meijners, die overigen alleen als wissel binnen de lijnen kwam en niet scoorde, in de ze door haar ploeg met 0-3 gewonnen wedstrijd, In Italië was er ook al gewonnen. Met 24-26, 17-25 en 20-25 liet Busto A. geen steekje vallen. Vooral de opening van de tweede set met een 1-8 tussenstand kreeg het publiek behoorlijk stil.

Sliedrecht Sport kwam nog niet in actie, zij hadden een bye in de ze ronde. In de achtste finale is Stiinta Bacau hun tegenstander. VC Oudegem werd na de 3-1 thuiswinst gisteren alsnog door het Zwitserse Pfeffingen uitgeschakeld. Ze verloren na de 3-0 de golden set met 15-9. De 63 om 35 eigen score was wel heel erg in het voordeel van de thuisploeg.

Challenge Cup:

Yvon Beliën leed met Besiktas een 3-0 nederlaag bij Aydin BBSK. De thuiswedstrijd hadden ze met 3-1 gewonnen, waardoor de golden set de beslissing moest brengen over door gaan of uitschakeling. Die golden set ging met 15-12 naar Aydin. Beliën scoorde 5 van de 17 set – ups (29%) en kwam op een totaal van 7 gescoorde punten.

Ana Mebus is met Kanti Schaffhausen na de 3-1 thuiszege tegen Mladost Zagreb door naar de volgende ronde. Uit was namelijk ook al gewonnen. Met 0-3. Met 25-19, 23-25 en 25-19 was de buit binnen, de 25-21 in de vierde set besliste ook de wedstrijd in hun voordeel. Ana Mebus had een serve invalbeurt. We zagen bij Kanti ook Daphne Zwanenburg op het matchreport staan. Zij speelde niet, maar is zij de tweede Nederlandse in deze ploeg, die zelfs nog niet op de site van Kanti staat als speelster van de NLA selectie?

VDK Gent van Iris Reinders behaalde een 3-0 thuiszege tegen Pihtipudas, uit was ook al met gewonnen. (2-3). De winst werd met 25-23, 25-20 en 25-23 binnen gehaald. Bij het on line gaan van dit artikel was er nog geen matchreport op de CEV side geplaatst voor nadere informatie.

Die was er wel van Ladies in Black Aachen vs AVC Famalicao / Leica uit Portugal. De ploeg van Saskia van Hintum had met de 0-3 uitzege een prima basis voor verder bekeren gelegd. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Na 25-16, 23-25 en 25-20 was het ticket binnen, de 18-25 maakte een tiebreak noodzakelijk. Die won Aken met 18-16.

Marrit Jasper liet 17 punten noteren voor de Ladies in Black. Libero Kirsten Knip (foto boven, nr. 1) hield 16 opslagen van de tegenpartij met succes van de vloer. En Nicole Oude Luttikhuis keek vijf sets toe hoe haar ploeg de tegenstander uitschakelde. Zij speelde niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.