Landgenoten in de Champions League en CEV Cup

VoV, 14-12-2023. 8:03 uur. Gisteravond werden er in de Champions League en CEV Cup bij de mannen een aantal wedstrijden afgewerkt waarin teams met Nederlanders in actie kwamen. Een kort overzicht.

Champions League:

In poule A verloor Roeselare thuis met 2-3 van ZAKSA uit Polen. Na de 2-1 in sets kon ZAKSA via 22-25 en 10-15 winnend afsluiten, Totaal 4 om 13 blokpunten maakten voor een groot deel het verschil in de totalen. Jasper Wijkstra scoorde 1 keer voor Roeselare, Twan Wiltenburg maakte 5 punten voor ZAKSA. ZAKSA (2-6) is tweede in deze poule achter Ziraat Bankasi (3-8), Roeselare is derde (1-4).

In poule B won Tours van Michael Parkinson met 1-3 bij Ljubljana. Na 25-22 pakten ze via twee keer 23-25 en 18-25 de winst. Parkinson scoorde 10 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Na Trentino (3-9) staat Tours op de tweede plaat (2-6).

Piacenza van Robbert Andringa behaalde in poule C een 3-1 overwinning op het Duitse BR Volleys Berlijn. Via 25-23, 25-22, 22-25 en 25-19. Totaal 13 om 5 blokpunten waren een belangrijk voordeel voor de uiteindelijke winst. Andringa kreeg geen acties (passes, scores of fouten) achter zijn naam in het matchreport. Piacenza staat eerste met 2-6, gevolgd door Halkbank van Nimir Abdel-Aziz met 2-5, maar met ook een wedstrijd minder. Die halen ze vanavond in tegen Benfica.

In poule D bezet Budejovice van Stijn van Schie de vierde plaats na de 3-1 nederlaag bij Las Palmas. De tweede set werd nog met 24-26 gewonnen, de andere met 25-17, 25-16 en 25-22 verloren. Stijn van Schie scoorde 3 keer.

In poule E bezet Maaseik, dat dinsdagavond nipt van Civitanova verloor, de derde plaats (1-3), Civitanova is daar de nummer één.

Noot: Vermeld zijn gewonnen wedstrijden en behaalde punten in de ranglijstvermelding.

CEV  Cup (heenwedstrijd):

Het Duitse Powervolleys Düren van Luuc van der Ent en Siebe Korenblek leed een 1-3 nederlaag in eigen huis tegen AONS Milon uit Athene. Drie sets werden met minimaal verschil beslist, een ervan won Düren met 25-23. De andere twee en de derde set (20-25) waren voor de bezoekers. Beide Nederlanders kregen geen acties achter hun naam op het matchreport.

Milano won thuis met 3-0 van het Griekse PAOK  van Maarten van Garderen. De gasten kregen per set 21, 21 en  19 punten mee. Van Garderen scoorde er daarvan 8. Boosdoener bij het Griekse verlies was de foutenlast met 11 om 25 scores voor de tegenpartij.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, aanvallende actie Parkinson.