Landstede Volleybal houdt afstand

Rivo H1 - Landstede H1, 14-12-2013 151 [1600x1200]VCV haakte in de eerste set aan bij de wedstrijd van 18 januari 2014 in Zwolle. Toen stapte de ploeg verrassend als winnaar van het veld na de 1-3 en 18-25 in de laatste set. Gisteravond lukte het de bezoekers alleen in de eerste set om het Landstede met 22-25 moeilijk te maken, daarna pakte Landstede redelijk eenvoudig twee sets (25-16 en 25-17). In de vierde set werd het nog weer even spannend maar Landstede liet zich niet meer verrassen (25-23) en won dus met 3-1.

De Zwollenaren liepen in de eerste set vlot uit naar 6-1, echter herstelde Prins / VCV zich goed en dwong het Redbad Strikwerda op 9-7 tot de eerste time out. Bij 10-10 was het gelijk, Teams hielden elkaar tot op de drempel van de twintig punten in evenwicht, bij 18-20 had VCV twee puntjes voordelig verschil en ging Landstede voor de tweede keer de time out in. Het hielp niet, het verschil bleef en Harmen Arendshorst maakte de set na de VCV rustpauze op 22-24 af.

Na de 4-0 in de tweede set stond Landstede bij 7-6 alweer rond Redbad Strikwerda. Daarna liepen ze vlot uit naar 10-6 en 12-8. De time – out op 22-16 bracht geen ommekeer voor VCV, Tijmen Laane maakte de laatste twee punten voor 25-16. Ook in de derde doorgang was Landstede de bovenliggende partij. Via 11-9 en 15-10 werd de 19-12 bereikt. Steven Eertman blokkeerde de 21-13 tegen de vloer, de set werd met 25-17 afgesloten.

VCV kon goed meekomen in de vierde set, nam zelfs een 7-9 voorsprong, en bleef vervolgens volgen, waarbij het op 16-16 en 20-20 naast Landstrede stond. De time out op 24-22 kon het verlies niet meer afwenden. Met 25-23 pakte Landstede alle punten. Topscorer werd Willem – Maarten Heins van Landstede met 25 punten, Harmen Arendshorst scoorde 18 keer voor VCV. Steven Eertman liet 5 blokpunten voor de Zwollenaren noteren.