Vizier op volleybal

 

Laura Overwater naar Ladies Volley Limburg

VoV, 04-05-2019. 5:08 uur. Laura Overwater (11/04/98, 1.87 m) verruilt Dros- Alterno voor Ladies Volley Limburg As / Tongeren, de combinatieploeg van Datovoc Tongeren en Jaraco As, die volgend seizoen in de Belgische Liga A zal uitkomen. Eerder speelde Overwater bij Stravoc in Stamproy en VC Weert.

Volgens de mededeling van Ladies Volley Limburg was Overwater in het afgelopen seizoen één van de drijvende krachten achter de succesvolle strijd voor het behoud van Alterno in de  Nederlandse Eredivisie. Het is als midden niet eenvoudig om op te vallen in een team dat steeds onder druk staat. Doch was zij week na week bij de uitblinkers en één van de beste middens van Nederland.”

En verder: “Als persoon is Laura iemand die voluit kiest voor het volleybal en het harde werk niet schuwt. Dit trekt ze ook door in haar speelstijl waar ze steeds voluit gaat en niets aan het toeval overlaat. Binnen het team van volgend seizoen rekenen we er dan ook op dat Laura een wedstrijdbepalende speelster zal zijn alsook iemand die op training mee vooraan staat.

Wij zijn dan ook zeer blij dat Laura kiest voor het nieuwe Limburgse topvolleybalproject en zijn ervan overtuigd dat ze snel in België ook bij de beste middenspeelsters zal behoren.

Eerder werd door Ladies Volley Limburg al met trots gemeld dat Eric Meijer, de ex – trainer coach van Dros – Alterno, aan het trainerstandem van de ploeg was toegevoegd. Belangrijke factor in de keuze voor Meijer was dat hij zowel op het hoogste niveau ervaring heeft alsook dat hij een hart voor de jeugd opleiding heeft. Gezien de visie om niet enkel te focussen op alleen maar de Liga A ploeg, maar er ook voor te zorgen dat jonge talenten het maximaal haalbare kunnen bereiken, was de keuze voor Eric evident.

gh @ VoV, bron Ladies Volley Limburg. Foto Rudy Biekart.