Ledûb blijft ongeslagen, eerste winst Spaarnestad in Topdivisie B

VoV, 16-10-2022. 5:50 uur. In de Topdivisie B dames noteerden we vier thuiszeges, een keer won de uitspelende ploeg en van een wedstrijd moeten we u helaas de uitslag schuldig blijven. Concreet van Activia vs. Orion, deze stond nog niet vermeld bij de Nevobo en ook in de sociale media van de teams werd geen melding gemaakt van winst of verlies.

De wedstrijddag begon met Spaarnestad vs. Armixtos. De thuisploeg boekte als rode lantaarndrager tot gisteren de eerste zege van dit seizoen, de bezoekers leden de vierde nederlaag. Armixtos kwam nog geweldig uit de startblokken met een 14-25 zege in de eerste set, kon hier echter geen vervolg aan geven. Spaarnestad maakte gelijk (25-22), nam de leiding (25-23) en revancheerde zich voor het dikke verlies in de eerste set met 25-14 in de vierde, hetgeen dus een 3-1 zege betekende.

Medekoploper VoCASA  leed in Capelle aan den IJssel een (verrassende) 3-1 nederlaag tegen VCN, dat na drie wedstrijden nu de eerste winst kon laten noteren. VCN kwam via 25-23 en 25-20 op 2-0, VoCASA hield de spanning erin (18-25) en had ook in de vierde set heel lang zicht op een tiebreak. Met 26-24 voorkwam VCN dat die vijfde set gespeeld werd.

Bij US Dames 1 vs. VollinGo was er ook een spannende ontknoping in de vierde set. Daar beslisten de teams de set en de wedstrijd pas bij 28-26. Daarvoor zag de thuisploeg een 1-0 voorsprong (25-20) verloren gaan (18-25) om vervolgens met hele dikke cijfers (25-12) op een 2-1 voorsprong te komen. De winst bleef vervolgens via set 4 in Amsterdam.

Sliedrecht Sport dames 2 bracht AVV Keistad de eerste nederlaag van het seizoen toe. En dat was meteen ook via een forse tik. Blijkens de setstanden 25-14 en 25-12 hadden de bezoekers in de eerste twee sets niet veel in te brengen. In de derde was er een 25-21 nederlaag, per saldo dus 3-0 verlies voor de bezoekers uit Amersfoort.

De Zuid-Nederlandse derby tussen Volley Tilburg en Ledûb werd in vijf sets beslist. De bezoekers uit Budel trokken in de vijfde set met 12-15 aan het langste eind en bleven ongeslagen in dit seizoen. Daarvoor waren de teams met eerst 20-25 en 25-22 en daarna met 25-19 en 19-25 aan elkaar gewaagd.

In verband met het ontbreken van de uitslag Activia vs. Orion is het niet zinvol een stand te vermelden.

PS: Nagekomen uitslag Activia wint met 3-0 van Orion via de setstanden 25-18, 31-29, 25-23.

Stand:  1> Activia 4-12, 2> Ledûb 4-11, 3>  VoCASA  4-9, 4> Sliedrecht Sport D2 4-8, 5> Keistad 4-8, 6> US D1 4-6, 7> Orion 2-3, 8> VCN  3-3, 9> Volley Tilburg 4-3, 10> Spaarnestad 4-3, 11>  VollinGo 4-2 en 12> Armixtos  4-1.