DeVoKo verrast Apollo 8 D2, Set-Up wint in Groningen

VoV, 16-10-2022. 5:44 uur. De uitslagen in de Topdivisie A bij de dames kenden gisteren drie zeges voor thuisspelende teams in drie sets en twee keer won de uitspelende ploeg in vier sets.

DeVoKo herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week in eigen huis en nam  bij de buren in Borne een 1-3 zege mee. Na de ruim verloren derde set  (15-25) wisten ze in de vierde  aan te knopen bij de setwinsten uit de eerste (18-25) en tweede (22-25) set en met 20-25 de derby in hun voordeel te beslissen.

In de eerste set hadden de gasten een prima servedruk, in de tweede zorgden veel fouten bij de opslag voor de druk op henzelf maar ondanks dat was er opnieuw setwinst. De derde set ging vlot naar de thuisploeg, maar in de vierde was DeVoKo weer bij de les en namen ze de volle buit mee naar Denekamp.

Set-Up ’65 uit Ootmarsum liet in Groningen bij koploper Veracles zien dat ze het winnen nog niet verleerd zijn. Na drie nederlagen op rij in Twentse derby’s behaalden ze in het hoge noorden een 1-3 zege. Nipt was de winst met twee keer 23-25 in de eerste twee sets. Ruim de winsten in de sets erna, waarvan de derde met 25-13 naar Veracles ging en de vierde de wedstrijd met 18-25 in het voordeel van de bezoekers besliste.

Sudosa-Desto Dames 2 vs. Sneek Dames 2 leverde een 3-0 zege op voor de ploeg uit Assen, die de bezoekende Friezinnen hun vierde nederlaag op rij toebrachten. Alleen in de tweede set kon VC Sneek D2 goed meekomen (25-22), in de twee andere moesten ze met ruime cijfers hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Setstanden 25-14 en 25-15.

Ook in Apeldoorn bij Alterno vs. Dynamo Tubbergen had de thuisploeg aan drie sets voldoende voor de volle buit. De eerste twee sets hielden ze hun gasten ruim onder de twintig puntengrens met setzeges van 25-17 en 25-14. In de derde en laatste set kon Dynamo net voorbij die grens komen, maar leed met 25-21 toch de derde set nederlaag.

US Dames 2 boekte in Amsterdam ook een 3-0 zege. Het bezoekende  Donitas vertrok puntloos naar Groningen met 20, 19 en 23 setpunten in de tas,  maar dus zonder competitiepunten.

Krekkers en Rivo speelden gisteren niet.