Leuven: Brons voor Bekhuis/ Piersma

VoV, 24-07-2022. 19:55 uur. Wies Bekhuis en Brecht Piersma hebben het Future-toernooi in Leuven met de bronzen medaille afgesloten. Na verlies in de halve finale herpakten de dames zich en konden in de kleine finale met een ruime 2-0 zege een duo uit Tsjechië achter zich laten.

In de halve finale speelden Bekhuis/ Piersma tegen Davidova/ Lunina uit Oekraïne. De NL-dames konden het succes van de vorige dagen niet herhalen en leden hun eerste nederlaag in dit toernooi. In de eerste set golfde de koppositie nog al heen en weer, via 4-6 voor Nederland werd het 9-7 en 13-13. Oekraïne had bij 17-15 twee punten verschil op de borden staan en hield die marge vast. Met 21-18 pakten ze de eerste set.

In set twee keken Bekhuis/ Piersma eigenlijk vanaf het begin tegen een achterstand aan. Via 5-2 en 7-3 werd er bij 12-9 verplicht gerust. Na die technische time out kwam Bekhuis/ Piersma nog een keer sterk opzetten en was bij 18-17 dicht bij de gelijkmaker. Vervolgens kregen de dames uit Oekraïne de drie laatste punten voor de 21-17 setwinst achter hun naam en de 2-0 stand in sets.

In de kleine finale was de eerste set tot 10-10 gelijk opgaand, het vervolg was overduidelijk voor het NL-duo. Ze maakten van 10-10 een 15-21 zege.  In de tweede set had het BTN-duo bij 5-12 een zeer geruststellende voorsprong opgebouwd, die ze vakkundig consolideerden en met 13-21 beslisten ze ook de tweede set met ruim verschil voor zich. Goed voor brons, na deze eerste medaille op de CEV Pro Tour volgen er hopelijk nog meer.