Vizier op volleybal

 

Agadir: Ook goud voor Immers/ Boermans.

VoV, 24-07-2022. 19:42 uur. Het beachduo Immers/ Boermans, dat in Agadir rechtstreeks voor het hoofdtoernooi was geplaatst, had zich via poulewinst en zeges in de daaropvolgende KO-rondes naar de halve finale gespeeld.

Zij speelden daarin opnieuw tegen het Australische duo McHugh/ Burnett. In de poulefase had het BTN-duo met 2-0 gewonnen, maar in de halve finale was er met 12-21 en 21-17 na twee sets een stabiel evenwicht. In de tiebreak was Boermans blokkerend weer prima op dreef en mede geholpen door een trio Australische fouten liepen ze vlot uit naar een 1-9 voorsprong, die ze uiteraard niet meer weggaven. Met 6-15 sloten ze af, hetgeen dus voor hen het finaleticket opleverde. In de eindstrijd om het goud namen ze het op tegen Berntsen/ Mol uit Noorwegen.

De finale: Immers/ Boermans namen een snelle 6-2 voorsprong in de eerste set, bij 8-3 ging Noorwegen naar de parasol en na de pauze scoorde Berntsen de 8-4 en 8-5. Nederland maakte er vervolgens 11-5 en 12-6 van, waarop Nederland drie kadootjes weggaf voor de 12-9 stand. Na de verplichte pauze ging Nederland met de set aan de haal. Ze liepen uit naar 18-11, waarna ze de winst met 21-13 in de boeken lieten zetten.

In set twee ging Noorwegen na een blokpunt en een overpass kill van Boermans al bij 3-0 de time out in. Bij 5-2, 9-5 en 14-7 werd er van speelhelft gewisseld. Boermans/ Immers bleven een zeer solide partij afleveren, waarbij Immers het achterveld schoonhield en Boermans de baas aan het net was. En de baas bleef, ook na de technische time out. Hij blokkeerde naar 21-8 nog drie blokpunten op het scorebord, met daarnaast ook nog eens een ace.

Met goud voor Boermans/ Immens en goud voor van Driel/ Piersma kon Agadir wellicht de meest succesvolle deelname van Nederlandse beachduo’s aan een FIVB- toernooi zijn geweest.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.