Lohuis, Timmerman en Jasper naar finale Duitse Beker.

VoV, 22-12-2021. 4:17 uur. In Münster droomde men al een tijdje van het bereiken van de finale om de Duitse Beker.  Dat was het laatst het geval in 2006, in 2015 speelden ze voor het laatst een halve finale. De laatste hindernis naar de eindstrijd was echter een forse, de ongeslagen koploper MTV Stuttgart kwam naar Münster en ook deze ploeg had zijn zinnen gezet op de finale om zo in drie competities (Bundesliga, Beker en CEV Cup) mee te blijven doen voor de prijzen. De winnaar speelt op 6 maart a.s. in de SAP-Arena in Mannheim tegen SC Dresden, dat afgelopen weekend SC Potsdam uitschakelde (2-3). Het mag duidelijk zijn dat Stuttgart de favoriet was om door te gaan.

De hindernis Stuttgart bleek ook een maatje te hoog voor thuisploeg USC Münster. Voor zo’n 750 toeschouwers leed Münster een 0-3 nederlaag, waarbij het in de derde set echter lang de vraag bleef of Stuttgart de strijd in drie sets zou kunnen beslissen. De 29-31 gaf uiteindelijk duidelijkheid. “Waarschijnlijk waren we met de door ons geleverde prestatie en het behaalde niveau tegen iedere andere tegenstander naar de finale gegaan, maar tegen Stuttgart was het net niet voldoende.” aldus de trainer van Münster.

Na de gelijk opgaande fase in het begin van de eerste set (5-5) serveerde Juliët Lohuis Stuttgart naar een 5-9 voorsprong. Stuttgart deelde de lakens uit in deze set en via de makkelijk scorende Simone Lee en Krystal Rivers wonnen ze met duidelijke cijfers (14-25).

De tweede set was in het begin een voorzetting van de eerste, Stuttgart kwam vlot op 3-7. Münster had duidelijk tijd nodig om zich aan het niveau van Stuttgart aan te passen en slaagde daar pas in het middendeel van de set in. Ze kwamen, mede door scores van Iris Scholten, op drie punten verschil bij 20-23, maar moesten de set daarna toch met 21-25 verloren geven.

Münster had in de derde set lang het initiatief aan haar kant en een beslissend verschil van twee punten werd vanaf 15-13 meegenomen naar de 23-21 stand bij de big points. Stuttgart kwam gelijk (23-23), waarna ze vijf setpoints van Münster ongedaan maakten en zelf het tweede matchpoint blokkerend verzilverden.

De gouden MVP titel ging naar Simone Lee, de zilveren naar Iris Scholten die 15 keer voor Münster scoorde. Juliët Lohuis kreeg van alle speelsters het hoogste ‘rapportcijfer’. Haar optreden leverde haar een 7.1 op. Zij scoorde 10 keer, waarvan 2 keer via de opslag en 1 keer blokkerend. Aanvallend haalde ze een scoringspercentage van 88%. Eline Timmerman maakte 4 punten. Hester Jasper is nog geblesseerd. De topschutters bij Stuttgart waren Simone Lee (17 punten) en Krystal Rivers (16 punten). De 48 om 65 eigen score kwam voornamelijk tot stand door 39 om 56 aanvallende punten.