Vizier op volleybal

 

Longlist Oranje heren selectie 2019

VoV, 12-04-2019. 20:21 uur. Roberto Piazza, de nieuwe bondscoach van het Nederlands volleybalteam, heeft vandaag zijn eerste grote selectielijst gepubliceerd. De spelers die op deze longlist staan komen in aanmerking om geselecteerd te worden voor de Golden European League, het Olympisch kwalificatietoernooi en/of het EK Volleybal. Zes van hen  komen uit in de Nederlandse Eredivisie, voor het Talent Team Papendal Arnhem, Abiant Lycurgus, Draisma Dynamo en Achterhoek Orion.

De Italiaan Roberto Piazza heeft zijn werkzaamheden bij zijn Poolse club Belchatow afgerond en komt binnenkort naar Nederland om te beginnen als bondscoach van het Nederlands team.

De Lange Mannen staan aan de vooravond van een zeer belangrijk internationaal seizoen. Oranje begint in de Golden European League, waarin het drie thuiswedstrijden speelt. Door goed te presteren in dit continentale toernooi kan promotie worden afgedwongen naar de intercontinentale Volleyball Nations League.

Van 9 t/m 11 augustus speelt Oranje in Rotterdam Ahoy het Olympisch kwalificatietoernooi. Op dit OKT treft Nederland Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. De winnaar van deze vierkamp verdient een ticket voor de Olympisch Spelen van Tokio in 2020. Klik hier voor alle informatie over het OKT.

Van 12 t/m 29 september vindt in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië het EK Volleybal plaats. In Nederland wordt gespeeld t/m de kwartfinales. De Nederlandse speelsteden zijn: Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport). Klik hier voor alle informatie over het EK.

De longlist bevat de bekende namen van de Lange Mannen die vorig jaar ook al tot de basis behoorden of er wegens omstandigheden toen niet bij waren, te weten:

  • Spelverdelers: Daan van Haarlem,  VK Karlovarsko (Tsjechië) en Wessel Keemink, Modena (Italië)
  • Libero:  Just Dronkers, Maaseik (België)
  • Midspelers: Tim Smit, Lindemans Aalst (België),  Niels de Vries, Lycurgus. Fabian Plak Saaremaa (Estland), Michaël Parkinson, Steaua Bucuresti (Roemenië)
  • Passer / lopers:  Thijs ter Horst, Samsung Bluefangs (Zuid-Korea), Robbert Andringa, AZS Olsztyn (Polen). Maarten van Garderen, Trentino (Italië). Stijn van Schie, Volley Gent (België).  Gijs Jorna (ook als libero inzetbaar), Toulouse (Frankrijk)
  • Diagonaal: Nimir Abdelaziz, Milano (Italië). Wouter ter Maat, Fenerbahce (Turkije)

Verder zijn uitgenodigd:

  • Spelerdelers: Stijn Held (Lycurgus). Freek de Weijer (Dynamo) en Gijs van Solkema SVG Lüneburg (Duitsland)
  • Libero: —
  • Midspelers:  Chris Ogink, Volley Gent (België).  Twan Wiltenburg (Orion)  Luuc van der Ent,  Modena (Italië)
  • Passer  / lopers: Ewoud Gommans, Volley Amriswil (Zwitserland), Stijn van Tilburg, University of Hawaii (USA)
  • Diagonaal: Sjoerd Hoogendoorn, Perugia (Italië),  Rik van Solkema (Dynamo), Daan Streutker, TTP

gh @ VoV. Bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.