Vizier op volleybal

 

Loting EK jongens Oranje U20

VoV, 10-05-2018. 8:05 uur. Afgelopen dinsdagmiddag is op het kantoor van de Nevobo de loting voor het EK Jongens onder 20 voltrokken. Dit toernooi wordt gespeeld in Ede, Den Haag en Kortrijk (België) van 14 t/m 22 juli. Jong Oranje treft in poule 1 Duitsland, Wit-Rusland, Finland, Portugal en de winnaar van kwalificatiepoule J.

Het Jong Oranje van bondscoach Arnold van Ree speelt alle poulewedstrijden in de gloednieuwe topsporthal in Ede. Jong België werkt zijn poulewedstrijden in Kortrijk af. De finaleronde van het EK Jongens vindt plaats in Den Haag, tegelijkertijd met de finales van het DELA EK Beachvolleybal en het WK Zitvolleybal.

De poulefase bestaat uit twee poules van zes landen. De nummers één en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. De nummers drie en vier spelen verder voor plaats vijf t/m acht. De nummer vijf en zes zijn na de poulefase uitgeschakeld.

Nederland heeft behoorlijk gunstig geloot, aangezien de grote volleyballanden in poule twee gebundeld zijn. Toch zegt dat niet al te veel zegt bondscoach Arnold van Ree: “Op deze leeftijd is de fluctuatie vrij hoog”, legt hij uit. “Wij gaan een serie topwedstrijden spelen in Ede. We treffen landen met uiteenlopende speelstijlen dus dat staat garant voor spektakel. Ons doel is om ons te plaatsen voor de finaleronde in Den Haag. Om dat te bereiken moeten we minimaal bij de beste vier landen in onze poule eindigen.”

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto CEV.