Vizier op volleybal

 

FIVB 3-sterren toernooi Luzern van start

VoV, 10-05-2018. 7:58 uur. In Luzern gaat vandaag het hoofdtoernooi van het FIVB drie sterren beachtoernooi van start. Veel teams zijn vanuit Mersin, Turkije naar Zwitserland verhuisd om daar weer voor de ranking punten en de prijzen te strijden. Voor Nederland staan in het hoofdtoernooi Boehlé / van de Velde bij de mannen. Zij komen uit in poule D. Stubbe / van Iersel en Sinnema / Bloem zijn de damesduo’s die het rood – wit – blauw vertegenwoordigen.

Het duo Penninga – Blom kwam niet door de kwalificatieronde. Tegen Kolaric – Basta verloren ze de eerste set met 21-18 en wonnen de tweede met 19-21. In de tiebreak kwamen ze na een achterstand van vier punten bij 7-3 sterk terug, bij 12-12 was er kans op de tweede ronde in de kwalificaties, maar na die stand kregen ze geen punt meer mee.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel beginnen het toernooi tegen het Noorse duo Kjolberg / Hjorland, die net als zij in Mersin op de negende plaats eindigden. Jolien Sinnema / Laura Bloem, vijfde in Mersin, nemen het op tegen Bucharova / Voronina, die in Turkije negende werden. Dirk Boehlé / Steven van de Velde spelen tegen de Oostenrijkers Seidl / Dressler. En afhankelijk van het resultaat in deze eerste wedstrijden spelen de teams voor poulewinst of voor een plaats in de tussenrunde.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.