Vizier op volleybal

 

Lycurgus haalt kampioen Robin Boekhoudt van Dynamo

VoV, 02-05-2023. 5:30 uur. Robin Boekhoudt komt naar Samen Lycurgus. De middenman heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Boekhoudt werd de afgelopen twee seizoenen kampioen met Draisma Dynamo, maar is toe aan een volgende stap. ‘De klik met Arjan Taaij is belangrijk geweest.’

‘Het is een weloverwogen keuze geweest. Ik ben toe aan een volgende stap’, aldus de 2.05 meter lange middenman. ‘Het is ook goed om uit de vertrouwde omgeving weg te gaan om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil uiteindelijk graag in het buitenland spelen en dan is Samen Lycurgus voor mij een mooie tussenstap.’

Die vertrouwde omgeving is Apeldoorn. Boekhoudt is er geboren en getogen. Hij speelde van zijn zesde tot zestiende bij SV Dynamo om daarna te verkassen naar Barneveld. Bij Simplex/ SSS vertoefde Boekhoudt een jaar in het derde, twee jaar in het tweede en kreeg hij in zijn vierde en laatste jaar een plek in de hoofdmacht op de middenpositie.

‘Sinds mijn tijd bij SSS vanaf 2017 ben ik altijd middenman geweest. Ik vind het leuk om het blokkerend goed neer te zetten en hou ervan om aanvallend mijn ballen te scoren. Verdedigen is aan mij niet zo besteed. Ik heb liever volle focus op het net.’ Coach Taaij is blij met zijn komst. ‘Robin is een zeer getalenteerde complete middenman die bij ons kiest voor een nieuwe omgeving om als persoon en speler de volgende stap te maken. Fijn om hem erbij te hebben.’

In de zomer van 2021 keerde Boekhoudt terug op het oude nest om daar twee keer op rij landskampioen te worden. Nu is het tijd om Apeldoorn te verlaten. ‘Ik zat vorig jaar in de nationale onder 22-jaar selectie en heb Arjan toen leren kennen. Dat klikte vanaf het begin heel goed. Een ontspannen relatie, maar wel bezig zijn met beter worden. We hebben contact gehouden en dat leidt nu tot een contract. De klik met Arjan is heel belangrijk geweest in het maken van mijn keuze.’ De nieuweling rondde de opleiding Sport en Bewegen af en is momenteel full-time met volleybal bezig.

Boekhoudt, wiens vriendin Lotte Bruinsma bij de vrouwen van Dynamo speelt, beschrijft zichzelf als rustig maar fanatiek. ‘Ik wil wel graag winnen. Ik denk dat ik aanvallend nog wat beter ben dan blokkerend.’ Boekhoudt behoorde afgelopen seizoen tot de beste middenmannen in de Eredivisie. ‘Bij onder 22 speelde ik vorig jaar bijna alles tijdens het internationale toernooi in Polen. Mijn eerste grote buitenlandse toernooi. Dat smaakte naar meer. Ik ben nu doorgestroomd naar de Next Generation groep en zo ga ik stap voor stap verder. Mijn ambitie is om in het Nederlands team te spelen en naar het buitenland te gaan, maar ik kijk uit naar twee jaar Samen Lycurgus.’

Met Boekhoudt erbij komt de teller voor komend seizoen op zes spelers:

Diagonaal: Thomas Sleurink

Passer-lopers: Kyle McCauley en Guus Boer

Middenmannen: Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt

Libero: Jeffrey Klok

gh @ VoV, persbericht door Theo Sikkema, Samen Lycurgus, Archieffoto