Vizier op volleybal

 

Trainersmutaties: Tjarko Muis naar Gemini, Hans Löwik naar Wevo

VoV, 02-05-2023. 5:41 uur. Kerkemeijer Gemini Borculo en Wevo Weerselo hebben hun trainers- en coach vacatures voor het eerste damesteam ingevuld. Bij Gemini in Borculo volgt Tjarko Muis de vertrokken Jan van Uitert op en in Weerselo neemt Hans Löwik het stokje over van het duo Gerjan Heerkes en Hans Giesselink.

Tjarko Muis neemt de eerste selectie van Gemini Borculo, dat uitkomt in de Tweede Divisie, onder zijn hoede. Muis voorzag eerder o.a. Rosstars en Dash, teams uit de Eerste Divisie van oefenstof. Unaniem werd voor Tjarko Muis gekozen.

Gemini wist zich afgelopen zaterdag met hangen en wurgen via de p/d wedstrijden met twee 2-1 zege tegen Flevoll en Salvora te handhaven in de Tweede Divisie.

Hans Löwik volgt in Weerselo Gerjan Heerkes op. De afgelopen vijf jaar trainde en coachte hij Esch Stars uit Vasse, eerder was hij de verantwoordelijke man voor o.a. de dames 1 selecties van Krekkers, DeVoKo en Dynamo Tubbergen. Wevo ’70 heeft vrijwillig vanuit de Eerste Divisie een stapje teruggedaan naar de Derde Divisie.

Op het goede moment: Löwik vertelt dat het telefoontje van Wevo’70 precies op het goede moment kwam, voor beide partijen. “Er was meer interesse, maar ik had dat afgehouden want ik zou op reis gaan voor een goed doel. Als het telefoontje twee dagen eerder was gekomen, had ik gezegd dat ze over een paar maanden maar eens weer moesten bellen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. website Wevo  ’70. Archieffoto’s.