Lycurgus heeft na Dynamo ook KP-ticket op zak.

VoV, 14-02-2021. 6:15 uur. Amysoft Lycurgus heeft zich verzekerd van deelname aan de kampioenspoule. Middels een toch wel zwaarbevochten 0-3 uitzege bij Sliedrecht Sport haalden zij de punten binnen die hen de zekerheid van de strijd om de landstitel gaf.

Theo Sikkema van Lycurgus schreef onder andere: “Het ging niet vanzelf, maar Amysoft Lycurgus heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport met 3-0 gewonnen. Via 27-25, 25-21 en 28-26. Het was een spannende vertoning in sporthal De Basis. Amysoft Lycurgus had moeite om de energiek spelende thuisploeg van zich af te schudden, maar slaagde daar wel steeds in op de momenten dat het moest. Het oogde af en toe ook of de Groningers een beetje met de rem erop speelden en vol gas gaven bij de bigpoints.

Geoffrey van Gent en Thomas Douglas-Powell begonnen in de basis omdat zoals coach Arjan Taaij aangaf: “Andere jongens een kans te geven om ritme op te doen. Tegen een goede ploeg is dat een prima testcase.”

Zowel in de eerste als derde set werkte de ploeg van coach Arjan Taaij een achterstand van vijf punten weg. In set één stond het 15-10 voor Sliedrecht Sport en in de derde 18-13. In beide gevallen was de focus tijdig terug en werd af en toe met ogenschijnlijk speels gemak de achterstand ingelopen.  In de slotfase van de eerste set ging het over en weer voordat een goed blok van Borst de set besliste met 25-27.

In het tweede bedrijf stond Amysoft Lycurgus steeds aan de goede kant van de score. Een goede serveserie van Douglas-Powell bracht de stand op 24-20. Via het blok werd één setpoint weggewerkt door de thuisploeg, maar vervolgens was het Van Gent met een overtuigende klap; 25-21.

Amysoft Lycurgus kwam in de derde set met 11-7 achter. Het werd 13-14, maar via een aantal eigen fouten stond het vlot daarna 18-13. Bij 20-20 was er evenwicht en in de eindfase droop de spanning ervan af. Een ongelukkige misser bracht Sliedrecht Sport op setpoint; 24-23, maar een blok van Ghanbari na een fraaie rally betekende 24-24. Daarna gaf Amysoft Lycurgus het initiatief niet meer weg. Douglas-Powell rondde het met een lastige bal uit het achterveld af voor de 28-26.

Draisma Dynamo won thuis met 3-1 van Bielderman Koetsier/SSS via de setstanden 25-19, 25-21, 23-25 en 25-23. De gasten konden en dat was wellicht ook wel verwacht, geen vervolg geven aan twee voorgaande zeges.

Dynamo kreeg de winst niet cadeau en moest in de tweede en vierde set in de eindfase fors aan de bak om de zege binnen te halen. In de openingsset liepen ze na 14-13 uit naar 19-13 en van 20-17 maakten ze 24-17 voordat ze winnend afsloten. In set twee ging SSS bij 16-19 en 19-21 nog aan de leiding, maar met een serie van zes punten op de serve van Hoogendoorn pakte de thuisploeg de winst en de 2-0 voorsprong.

In de derde set bouwde Dynamo na de 8-8 gelijke stand een 14-11 en 19-15 voorsprong op. Met de 3-0 zege in zicht, of van de andere kant bezien, met het 3-0 verlies in zicht, kwam SSS nog een keer terug. De achterstand werd bij 19-19 gelijkgetrokken, tot 21-21 bleven de teams elkaar gelijke, waarna SSS via 22-24 de 23-25 zege bijschreef.

In de vierde set liet Dynamo een 10-4 voorsprong bijna verloren gaan. SSS kwam terug naar 12-10 en ook de 18-13 achterstand werd bijna weer ingelopen bij 19-18. Aan het eind was de nipte 25-23 via de score van Nico Maneschijn goed voor de 3-1 winst.

Cas Abraham werd met 17 punten de topscorer van de partij, bij Dynamo maakten Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn elk 14 punten in twee sets. Aanvallend had Dynamo een 56 om 46 voordeel, blokkerend was SSS met 7 om 11 de betere.