Vijfsetters tekenen strijd om laatste KP-tickets.

VoV, 14-02-2021. 6:23 uur. Nadat Lycurgus zich net als Dynamo verzekerd had van een ticket voor de kampioenspoule (zie ons separaat verslag) wordt de strijd voor de laatste twee kaartjes nog spannend na de uitslagen van gisteren.

• 10. ZVH 7-4.

Taurus en Orion maakten er een lange vijfsetter van, die de ploeg uit Doetinchem met winst afsloot. Ook VCN en TTP hadden de volle lengte van de wedstrijd nodig voordat TTP aan het langste eind trok en bij VoCASA vs. ZVH was het al niet anders. Ook daar moest de tiebreak de beslissing brengen, de thuisploeg pakte de winst daarin met twee punten verschil

Taurus vs. Active Living Orion werd via 19-25, 25-21, 16-25, 25-22 en 13-15 in het voordeel van de gasten uit Doetinchem beslist. Taurus hield de naam hoog dat het thuis maar moeilijk te verslaan is, dat ondervond Dynamo eerder dit seizoen en ook Orion had de grootste moeite om met het merendeel van de punten uit Houten te vertrekken.

Taurus maakte met 25-21 en 25-22 de opgelopen achterstand in de eerste en derde set ongedaan. In de vijfde set moest het toch nog capituleren. Bij 12-14 achter konden ze verlies nog uitstellen, echter bleek uitstel geen afstel. Het tweede matchpoint verzilverden de gasten voor de 2-3 zege.

Orion had op alle scorende onderdelen licht voordeel, hetgeen in totaal in een eigen score van 70 om 80 punten resulteerde. Dylan Boerefijn van Taurus werd met 21 punten topscorer, Jasper Diefenbach maakte er 20 voor Orion, waarvan 6 blokkerend.

VoCASA bleef het bezoekende RECO/ ZVH met 3-2 de baas. Via de nipte setstanden 24-26, 25-20, 25-23, 25-27 en 15-13. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en deden scorend nauwelijks voor elkaar onder.

VoCASA kwam in de eerste set na de inhaalrace van 18-23 naar 24-24 net tekort voor de winst, in de tweede namen ze na 17-16 afstand. Naar 21-17 en 24-19. In de derde set ging een hele ruime voorsprong van 15-8 bij 17-17 verloren, maar de thuisploeg had nog voldoende over om de 22-22 in 25-23 te veranderen. ZVH maakte van 20-19 achter in de vierde set een 21-23 voorsprong, werkte daarna het matchpoint op 25-24 weg en won via een driepunter na die stand met 25-27. In de vijfde set ging het tot 13-13 gelijk op, VoCASA sloeg zich vervolgens naar de 15-13 winst.

ComputerPlan VCN  leed thuis tegen het Talent Team een 2-3 nederlaag via de setstanden 25-15, 14-25, 28-26, 21-25 en 7-15.

VCN en TTP maakten er een afwisselende strijd van, waarbij dan weer de thuisploeg dan weer de gasten de betere waren. VCN had in de eerste set geen kind aan TTP, dat fout op fout stapelde en via 12-5, 16-8 en 21-11 naar een dikke nederlaag werd gespeeld. In de tweede set waren de rollen omgekeerd na de 9-9 tussenstand. Bak en Brilhuis sloegen en blokkeerden TTP naar 9-15 en Mathijs Apine serveerde de gasten vervolgens naar 11-19. Met 14-25 kwam de stand op 1-1.

VCN zag in de derde set een 14-11 voorsprong verloren gaan (14-16), knokte zich weer terug naar een 19-18 voorsprong en liep gelijk op met TTP tot aan de 26-26. De TTP time out op 27-26 na een VCN kill block werkte niet, TTP sloeg de aanval uit en verloor met 28-26.

Bij 2-6 in de vierde set ging VCN de eerste time out in, bij 8-15 stonden ze alweer aan de zijlijn. De inhaalrace kwam maar langzaam op gang, maar dwong TTP bij 12-15 en 17-21 toch om een pauze in te gelasten. VCN kwam door een voetfout van TTP op 19-21, was ook bij 20-22 nog kansrijk maar na een ace en een foutserve, die de 21-24 betekenden, sloot Yannick Bak de set met de score voor 21-25 af.

VCN kwam met 4-3 voor in de tiebreak en daarna met 4-7, na zo’n mazzelbalscore via de netrand, achter. Met 5-8 werd van speelhelft gewisseld, op 6-11 probeerde VCN met een time out het tij nog te keren, maar dat lukte niet. Yannick Bak zette TTP op matchpoint, Martijn Brilhuis, die met 26 punten topscorer van de partij werd, verzilverde het.