Vizier op volleybal

 

Lycurgus nog in de CEV Cup wachtkamer

VoV, 22-08-2020. 10:44 uur.  Net als de afgelopen jaren zal Amysoft Lycurgus aankomend seizoen opnieuw Europees volleybal gaan spelen. De bekerwinnaar van dit jaar komt uit in de CEV Cup, waarin het begint in de 1/16e finales.

De ambitieuze Groningers treffen in de 1/16e finale de nummer 2 uit de voorronde driekamp in poule B van de Champions League. Deze poule bestaat uit: C.S.M. Arcada Galati (Roemenië), Ford Levoranta Sastamala (Finland) en OK Ribola Kastela (Kroatië)

Alle drie de potentiële tegenstanders zijn onbekend. Er werd in het Europese verleden nooit eerder tegen gespeeld.

Het Finse Sastamala speelt de laatste jaren of in de CEV Cup of in de voorronde van de Champions League. In de afgelopen tien jaar werd ‘VaLePa’ vijf keer kampioen van de Mestaruusliiga. Afgelopen seizoen werd geen kampioen aangewezen. Sastamala stond tweede. In 2012 werd de beker gewonnen. Er wordt in Vammala, gelegen in het zuidwesten, gespeeld in de VeXve Arena waar 1500 fans een plekje kunnen vinden.

Ribola Kastela is een vaste gast op Europees niveau. In 2017 werd het landskampioenschap voor de laatste keer binnengehaald. Meestal is het in Kroatië een strijd om de titel met HAOK Mladost.

In Roemenië werd Arcada Galati de afgelopen twee jaar kampioen van de Divizia A1. In 2017 werd zowel de beker als de Supercup gewonnen. Sinds 2016 wordt Europees gespeeld. De laatste twee jaar in de voorronde van de Champions League. Er wordt gespeeld in de Sala Sporturilor Dunarea met een capaciteit van 1500 toeschouwers.

Amysoft begint met een uitduel op 10, 11 of 12 november. De return wordt op 17, 18 of 19 november gespeeld in Groningen.

gh @ VoV, bron Nevobo/ Lycurgus.