Vizier op volleybal

 

De zaterdag op het NK Beach (dames).

VoV, 22-09-2020. 20:30 uur. De eerste serie wedstrijden bij de dames in de eerste ronde van het hoofdtoernooi ging tussen de top 8 van Nederland en de duo’s die gisteren de poulefase hadden overleefd. Het bleek dat de geplaatste tweetallen, verder aan te duiden met (G) niet voor niets geplaatst waren c.q. een plaats bij de nationale top 8 hadden.

Bij de vrouwen hebben de teams in vorm zich direct voor de halve finales weten te kwalificeren. De twee teams die tot nu toe in iedere finale van de DELA Eredivisie Beach stonden zijn in rechte lijn richting de halve finale gegaan. De als eerste geplaatste Sanne Keizer/ Madelein Meppelink kenden geen problemen en wonnen hun partijen steeds met 2-0. Katja Stam en Raïsa Schoon moesten zich in de kwartfinale in drie sets langs gelegenheidsduo Marleen van Iersel en Jantine van der Vlist vechten.

Het toernooi verloop: Emma Piersma/ Esmee Priem (G) wonnen met 0-2 van Brecht Piersma/ Desy Poiesz (17, 18), Puk Stubbe/ Julia Wouters (G) versloegen met 2-0 Esther van Berkel/ Lotte Smeets (13, 15), Raïsa Schoon/ Katja Stam (G) waren met 2-0 (14, 11) te sterk voor Juliette van Duijnhoven/ Ruth Scheuvers, Emi en Mexime van Driel (G) gaven Dineke van Dijken/ Sanne van Werkhoven met 2-0 (11, 15) het nakijken.

Sanne Keizer/ Madelein Meppelink (G) lieten een 2-0 zege (12, 12) noteren, Marleen van Iersel/ Jantine van der Vlist (G) hadden alleen in de tweede set moeite met Sarah van Esch/ Anique Tavenier (2-0 via 21-16 en 21-19), de Reinders zusjes (G) gingen met 2-1 (21-17, 18-21 en 15-10) onderuit tegen het duo Wies Bekhuis/ Nadine Everaert en als laatste grepen Annemieke Driessen/ Ilke Meertens (G) naast het ticket voor ronde twee van het hoofdtoernooi via een 2-0 nederlaag (12, 15) tegen Roos van der Hoeven/ Pleun Ypma.

Ofwel, van de acht geplaatste duo’s gaan er zes door en wisten twee duo’s uit de poulefase ook nu hun partij te winnen.  Voor de winnaars ging het hoofdtoernooi verder met ronde 2, de verliezers kwamen in de herkansing, waarbij de ploeg die opnieuw verloor het toernooi als dertiende afsloot. Twee keer verliezen betekent dus einde toernooi.

Ronde 2 van het hoofdtoernooi leverde winst op voor het duo Schoon/ Stam (via 21-9 en 21-14) tegen Emma Piersma/ Esmee Priem, Sanne Keizer/ Madelein Meppelink lieten zich niet verrassen door Wies Bekhuis/ Nadine Everaert (2-0 via 21-11 en 21-13), hetzelfde gold voor Marleen van Iersel/ Jantine van der Vlist (nipte 2-1 via 21-14, 15-21 en 12-15) tegen Roos van der Hoeven/ Pleun Ypma). Stubbe/ Wouters vs. Emi en Mexime van Driel eindigde via de 15-21 en 6-21 setstanden in een zege voor 0-2 zege voor de zusjes van Driel, die daarmee dus in het hoofdtoernooi bleven spelen.

In ronde 3 van het hoofdtoernooi speelden Schoon/ Stam tegen van Iersel/ van der Vlist en Keizer/ Meppelink tegen van Driel/ van Driel. De duo’s Schoon/ Stam en Keizer/ Meppelink bleven ongeslagen en gingen door naar de halve finale, die voor morgen op het programma staat. De verliezers van ronde 3 kwamen in de herkansing en ook zij probeerden via deze omweg de halve finale te halen.

De 13de plaats: De duo’s Piersma/ Poiesz, van Berkel/ Smeets, van Esch/ Tavenier en van der Lecq/ Zwaanswijk verloren in de eerste hoofdtoernooi herkansing en sloten het NK als 13de af. Uit deze ronde gingen door naar de volgende ronde van de winnaars in de verliezersronde van Duijnhoven/ Scheuvers, van Dijken/ van Werkhoven, Driessen/ Meertens en

De 9de plaats: Voor Dineke van Dijken/ Sanne van Werkhoven, Annemieke Driessen/ Ilke Meertens, Iris en Susan Reinders en Wies Bekhuis/ Nadine Everaert kwam er een eind aan het toernooi met de 9de plaats. In deze verliezersronde bleven Roos van der Hoeven/ Pleun Ypma, Puk Stubbe/ Julia Wouters, Emma Piersma/ Esmee Priem en Juliette van Duijnhoven/ Ruth Scheuvers in het toernooi via winst op de eerdergenoemde koppels.

De 7de plaats: Puk Stubbe/ Julia Wouters wonnen met 31-18 en 21-7 van Juliette van Duijnhoven/ Ruth Scheuvers, die daarmee als zevende eindigden. Net als Roos van der Hoeven/ Pleun Ypma, die hun duel tegen Piersma/ Priem verloren , met 1-2. 

De 5de plaats: Via de omweg in de herkansing wisten olympiërs van Iersel/ van der Vlist zich alsnog voor de halve finales te kwalificeren. In een spannende pot wonnen zij van Puk Stubbe en Julia Wouters. De laatste halvefinalist kwam uit het treffen tussen Esmee Priem/ Emma Piersma en de zusjes Mexime en Emi van Driel. Priem/ Piersma gaven de knappe prestatie van vorige week in de eredivisie in Zaanstad (brons) een goed gevolg. Zij hebben nu weer kans op eremetaal. Deze ronde betekende dus einde toernooi en een vijfde plaats voor Puk Stubbe/ Julia Wouters en voor de zusjes van Driel.

Het hoofdtoernooi gaat morgen verder met de halve finale tussen Schoon/ Stam vs. Piersma/ Priem en Keizer/ Meppelink vs. van Iersel/ van der Vlist. Om 11:30 wordt er daarna om het brons gespeeld, het goud en de NK-titel is de inzet van de finale om 13:30 uur.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op (Beach)volleybal. Foto FIVB.