Vizier op volleybal

 

De zaterdag op het NK Beach (heren).

VoV, 22-08-2020. 20:40 uur. De eerste serie wedstrijden bij de heren in de eerste ronde van het hoofdtoernooi ging tussen de top 8 van Nederland en de duo’s die gisteren de poulefase hadden overleefd. Ook bij de mannen bleek dat de geplaatste tweetallen, verder aan te duiden met (G), die nominatie niet voor niets hadden verdiend via hun plaats bij de nationale top 8.

Twee koppels van Beach Team Nederland hebben de halve finale al bereikt. Het als eerste geplaatste duo Alexander Brouwer (foto boven) en Robert Meeuwsen moest in de kwartfinale in de reserves tasten, zij versloegen na een 1-0 achterstand Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven in drie sets. Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga troffen flinke tegenstand in ronde 3, zij versloegen Matthew Immers en Leon Luini in drie sets.

Het toernooi verloop: Stefan Boermans/ Yorick de Groot rekenden vanmorgen vlot af met Rik Damen/ Sam van der Loo (2-0, 21-9 en 21-12), Jasper Bouter/ Ruben Penninga waren een paar maatjes (2-0 via 21-13 en 21-12) te groot voor Chris van Mullem/ Mika Prins, Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven (G) stuurden Eric Jan Rothfusz/ Jeroen van Zwieten met 2-0 (17, 16) naar de verliezersronde en Thijmen Heemskerk/ Thijs Nijeboer (G) verrasten het nieuwe duo Wessel Keemink/ Sven Vismans met 2-0 (21-15, 22-20)

Matthew Immers/ Leon Luini (G) wonnen erg overtuigend met 2-0 (12, 12) van Quinten Groenewold/ Mees Sengers, de als eerste geplaatste Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen bleven tegen Sam Gortzak/ Erik van der Schaaf in de tweede set stevig overeind (21-14) nadat de eerste nipt met 21-19 was gewonnen, Jay Kroon/ Erik Nijland (G) zegevierden met 2-0 (14, 16) tegen Cain van Hal/ Sven de Koe en tenslotte waren Christiaan Varenhorst/ Steven van der Velde (G) met 2-0 (6, 19) de meerdere tegen Casper Haanappel/ Jeffrey van Wijk.

Met andere woorden de acht geplaatste duo’s gingen allemaal door naar de tweede ronde van het hoofdtoernooi en de teams uit de kwalificatievoorrondes speelden in de herkansing van verliezersronde, waarin opnieuw verlies een dertiende plaats betekende, twee nederlagen op rij houdt dus uitschakeling in.

Ronde twee van het hoofdtoernooi leverde winst op voor Boehlé/ van Wekhoven (2-0 vs. Boermans/ de Groot, Bouter/ Penninga (2-0 vs. Heemskerk/ Nijeboer), Brouwer/ Meeuwsen (2-0 vs. Kroon/ Nijland) en Immers/ Luini, die wegens een blessure bij het duo Varenhorst/ van de Velde met twee keer 21-0 door naar ronde 3 (logisch toch) gingen. De verliezers gingen naar de herkansing, waar verlies een negende plaats betekende.

In de derde ronde van het hoofdtoernooi wonnen Bouter/ Penninga met 2-1 van Immers/ Luini en zij plaatsten zich daarmee voor de halve finale morgen. Immers/ Luini gaan naar de herkansing, die morgen wordt gespeeld. Brouwer/ Meeuwsen wonnen hun partij met 2-1 van Boehlé/ van Werkhoven en zijn ook door naar de halve eindstrijd.

Als dertiende sloten af de duo’s: Quinten Groenewold/ Mees Sengers, Cain van Hal/ Sven de Koe, Wessel Keemink/ Sven Vismans en Eric Jan Rothfusz/ Jeroen van Zwieten.

Als negende sloten af de duo’s: Casper Haanappel/ Jeffrey van Wijk, die van Boermans/ de Groot verloren. Heemskerk/ Nijeboer verloren van Gortzak/ van der Schaaf. Damen/ van der Loo gingen zonder te spelen door vanwege de blessure bij Varenhorst/ van der Velde en Kroon/ Nijland konden het niet bolwerken tegen van Mullem/ Prins. De winnaars gingen door en bleven in de strijd voor een ticket voor de zondag.

Als zevende sloten af: Voor van Mullem/ Prins en Damen/ van der Loo zat dat ticket er niet in na hun verlies tegen Boermans/ de Groot en Gortzak/ van der Schaaf. Zij moesten genoegen nemen met een zevende plek.

Bij de strijd morgenvroeg tussen Boermans/ de Groot vs. Immers/ Luini en Gortzak van der Schaaf vs. Boehlé/ van Werkhoven worden de ander twee halvefinalisten bepaald. De verliezers sluiten het toernooi als vijfde af.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op (Beach)volleybal. Foto FIVB.