Vizier op volleybal

 

Lycurgus sluit drieluik met zege af

VoV, 11-09-2017. 6:15 uur. Abiant Lycurgus heeft gisteren in sporthal Eextahal te Scheemda, zijn laatste wedstrijd tegen het gastteam van Volley Haasrode Leuven (België),  een serie van drie, winnend afgesloten.

Na het openingswoord van de burgemeester van Oldambt, Pieter Smit, gingen de mannen van Volley Haasrode Leuven en AB Lycurgus er nogmaals flink tegen aan. Voor het vele publiek werd het een zeer aantrekkelijke pot volleybal met lange, mooie en spectaculaire rally’s. De einduitslag was uiteindelijk 3-1 in het voordeel van AB Lycurgus. Er werd veel gewisseld en time – outs genomen. Als publiek meenden we zelfs een nieuwe regel te bespeuren. Er werden namelijk drie time-outs aangevraagd in plaats van twee, doch bleek bij navraag aan de coaches en de leiding dit afgesproken te zijn.

De scheidsrechters van dienst waren dit keer Henk Woudstra en Micky van Asdonck. De wedstrijd kende ook een schaduwkant. Auke van de Kamp scoorde er vrolijk op los. Zo ook nu weer een bal strak naar beneden in de brievenbus. Hierbij scoorde hij niet alleen een punt, doch speelde ook een tegenstander uit de wedstrijd. Bij het opspringen en dalen van het blokkeren kwam een speler van Leuven zeer onfortuinlijk op de bal terecht en kermde daarna van de pijn.

Medisch onderzoek moet uitwijzen wat de verdere gevolgen voor hem zijn. Het personeel van de ambulance kon ter plaatse niet goed constateren was er precies aan de hand was. Gelukkig geen open breuk. Het was in elk geval een leerzame middag voor de coaches ten aanzien van de opstart van de nieuwe competitie.

De setstanden waren deze keer minder close dan de dag ervoor: 25-21, 15-25, 25-18 en 25-20. Dus 3-1 winst voor de Groningers, waarbij Stijn van Schie (18 punten) en Wytze Kooistra (13 punten) de meest scorende spelers werden.

gh @ VoV, bron een niet bij name genoemde toeschouwer. Foto CEV.