Vizier op volleybal

 

Orion H2 en H3 komen op stoom

VoV, 11-09-2017. 6:20 uur. Zoals gebruikelijk doet uw Orion reporter weer verslag van de ontwikkelingen van de beide Seesing Personeel Orion vlaggenschepen in de mannenlijn.

Heren 3 speelde in Aalten een tweetal  wedstrijden tegen regio divisionisten Bovo 2 en Volga 1. De eerste wedstrijd tegen promovendus Bovo startte aan beide kanten zeer wisselvallig. Uiteindelijk wisten de “youngsters” van coach Alex Stein grip te krijgen op de een niveau hoger acterende gastheren waardoor de eerste set winnend werd afgesloten. Na wat wisselingen aan beide kanten in set 2 lagen de Orion heren continue aan de goede kant van de score. Datzelfde gold voor het 3e setje tot de vijftien.

Verrast door deze overwinning werd de lijn in de wedstrijd in de eerste set tegen Volga doorgetrokken. Al dient gezegd te worden dat een zeer ruime voorsprong teniet werd gedaan door vele fouten. De charme van elk jong team…  Dit verval was zichtbaar in de 2e set, deze ging dan ook verloren.

Al met al wordt de sterk stijgende lijn al getrokken in vergelijking met vorige week. Daar gaat het natuurlijk om….

Aankomende zaterdag speelt heren 3 in Duiven tegen achtereenvolgens Xanthos (16:00 uur) en LIVO (17:00 uur), beiden regio divisionisten. Dit zijn de geplande starttijden van de wedstrijden overigens.

Heren 2 speelde in Nijmegen tegen achtereenvolgens Pegasus, VC Volt en Renswouw. Coaches Bjorn Proost en Bas Ernst kozen voor wisselende samenstellingen per wedstrijd. Was hier sprake van zand strooien met het oog op de opkomende competitie en aanwezige tegenstanders?  Desalniettemin werd er bij vlagen prima spel neergezet met veel rek aan de bovenkant. Ondersteunt door de “ingevlogen”  heren 3 spelers Luuk Pasman, Luuk Hoge Bavel en Jasper Wijkstra was het dozijn aan spelers vol voor deze dag en werd er weer naarstig en verdienstelijk geïnvesteerd in de toekomst.

Heren 2 speelt a.s. zaterdag in de eigen hal om 14:30 uur ( start warming-up) tegen Hovoc uit Horst, dat is het team van oud oranje setter Nico Freriks. Op dinsdag 19 september wordt er in de eigen hal nog gespeeld in de trainingstijd (20:00 – 22:00 uur) tegen het Barchemse BVC, het team van oud speler Jan-Willem Wensink.

De beide teams komen dus duidelijk op stoom voor de competitie!!

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, TC Lid jongens- en herenlijn