Vizier op volleybal

 

Lycurgus-spelers Schut en Spiegelaar doen stapje terug

VoV, 01-06-2023. 5:54 uur. Daar waar spelers komen gaan ook jongens weg. Jesper Schut en Jaron Spiegelaar vertrekken bij Samen Lycurgus en spelen volgend seizoen beiden in de Topdivisie. Schut maakte de afgelopen twee jaar deel uit van de selectie en Spiegelaar de laatste drie seizoenen.

Schut gaat als diagonaal aan de slag bij DIO Bedum en Spiegelaar maakt de switch naar Sudosa-Desto in Assen. Vooralsnog in de rol van libero. Mogelijk later als passer-loper. Dat hangt ervan af hoe een schouderblessure zich ontwikkelt. Beide spelers draaiden als jonge spelers ook al mee in het talentenprogramma van Samen Lycurgus en sluiten nu een periode in hun volleyballeven af.

De 23-jarige Schut maakt een nadrukkelijke keuze richting zijn maatschappelijke loopbaan. ‘Los van het feit dat ik gewoon behoefte heb aan speeltijd geniet ik van mijn rol als manager bij Enexis waar ik nu ook fulltime ga werken. De afgelopen twee seizoenen waren een bijzondere ervaring voor mij. Met mooie tripjes en prachtige wedstrijden met twee leuke selecties. Ik heb ervan genoten.’

De aanleiding om te vertrekken is voor de 23-jarige Spiegelaar dezelfde. ‘Ik heb er na drie seizoenen voor gekozen om een stapje terug te doen om meer speeltijd te krijgen. Ik heb de afgelopen jaren enorm veel geleerd bij Samen Lycurgus en daar ben ik dankbaar voor.’

Spiegelaar heeft drie keer de nationale beker en twee keer de Supercup op zijn naam staan. Schut won twee keer de beker en één keer de Supercup.

Iedereen die bij Samen Lycurgus betrokken is dankt Jesper en Jaron voor hun inzet de afgelopen jaren en het ga jullie goed!

gh @ VoV. Door Theo Sikkema, Samen Lycurgus. Foto’s Samen Lycurgus.