Vizier op volleybal

 

Ook Jolien Knollema naar Bundesliga. Ander transfernieuws.

VoV, 01-06-2023. 5:44 uur. Jolien Knollema wordt de vierde Nederlandse speelster die volgend seizoen voor de Duitse kampioen MTV Stuttgart uitkomt. Zij gaat met shirt nummer 10 spelen.

De Nederlandse international, momenteel met Oranje in Japan, verlaat Firenze in Italië en voegt zich in Stuttgart bij spelverdeelster Britt Bongaerts, mid Eline Timmerman en de onlangs ook al naar deze ploeg overgestapte Vera Mulder. In Nederland kwam Jolien Knollema uit voor Sudosa-Desto uit Assen en Team Eurosped.

Sport Directrice Kim Oszvald-Renkema over de nieuwe verplichting: “Jolien is een zeer sterke aanvalster, die zich gezien haar jeugdige leeftijd, bij ons verder ontwikkelen kan. We verheugen ons dat zij voor Stuttgart gekozen heeft.”

Ook hoofdtrainer Tore Aleksandersen is blij met de komst van Jolien. “Ik twijfel er niet aan dat Jolien voor positieve verrassingen zal zorgen in het nieuwe seizoen, ik ben blij haar in het team te hebben als we in augustus met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen.”

Jolien Knollema zelf vindt het een eer om volgend seizoen voor de Duitse kampioen te spelen. “Een zeer professioneel team en staf, die me van meet af een goed gevoel hebben gegeven. Ik wil om de titel strijden en me voor de volle 100 procent inzetten om dat te realiseren. Zowel binnen als buiten het speelveld. Ik kijk ernaar uit om de collega’s, de staf en de fans nader te leren kennen.”

Ander transfernieuws:

Verder kunnen we nog melden dat Lotte Hemel volgend seizoen zal uitkomen voor het Groningse Donitas. Zij kwam afgelopen jaar uit voor Sudosa-Desto uit Assen. Beide teams spelen in de Topdivisie.

De Stichting Topvolleybal Dynamo heeft routinier Erik van der Schaaf (29) voor het seizoen 2023/ 2024 opnieuw vastgelegd voor de landskampioen. De ervaren passer/loper voelt zich thuis in de Draisma Dynamo Arena. De tevredenheid en waardering is wederzijds.

“Daarom was het eigenlijk een makkelijke keuze. Nu ik eindelijk de landstitel heb weten te winnen smaakt dat naar meer. Afgelopen jaar was er een goede klik met de staf en spelers en hoewel er veel roulatie plaatsvindt, heb ik er alle vertrouwen in dat we weer een mooie groep bij elkaar krijgen”, aldus van der Schaaf.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto MTV Stuttgart.