Vizier op volleybal

 

M-E clinic Ton Leenders in Schoten

VoV, 11-02-2020. 11:00 uur. Volleybalvereniging Sveka Schoten, dat gelegen is aan het noorden van Antwerpen in België, heeft Ton Leenders vastgelegd voor een clinic op zaterdag 7 maart aanstaande in sporthal “De Zeurt” , Eksterdreef 6 te 2900 Schoten. Kosten voor deelname is 20 Euro. Spreker is dus Ton Leenders!

In het eerste deel van deze clinic gaat Leenders de werking van M-E uiteenzetten. En wat is dan wel M-E of Movement Efficiency?

M-E is letterlijk het verbeteren van coördinatie en de bewegings-efficiëntie. Deze methode is ontstaan in de internationale topsport sinds midden jaren 1980. Als M-E op de juiste manier ingepast wordt in uw trainingsproces dan werkt de winst van M-E door op alle trainingen.

Dit betekent bijvoorbeeld: Minder blessures, de normale training leidt tot betere resultaten, geen onnodige toename van het lichaamsgewicht, wél verbetering van het vermogen zoals sprong en sprint en kracht

Als u (klassiek) geschoold bent verwacht u waarschijnlijk (kracht)training die uitgedrukt wordt in belastingen (percentages, kilo’s) en omvang (herhalingen, gewichten, tonnage en het trainen voor het verbeteren van o.a. de kracht.

M-E wordt met eenvoudige middelen bereikt. De training (1 á 2x per week) wordt aangepast aan de sport én aan de persoon. M-E leidt tot betere prestaties dan krachttraining zónder de bekende nadelen. Zie verder ook de toelichting op de WEBSITE van Ton Leenders.

In een tweede deel zal hij ME toepassen op onze sport. Hoe dit te implementeren in de trainingen, kan dit gebruikt worden bij herstel of net niet na een kwetsuur? Ton beantwoord dan ook graag al de vragen.

Hoe kunt u zich inschrijven? Via  DEZE LINK.  Daar kan u alles gewoon ingeven en volg de instructies nadien verder op. Bij vragen: Aarzel niet en contacteer Sveka Schoten via het e-mailadres dat op de poster staat.

gh @ Vizier op Volleybal. Persbericht en poster Sveka Schoten.