Vizier op volleybal

 

Maaseik vs Roeselare in play-offs België

VoV, 13-04-2018. 6:30 uur.  Op de voorlaatste speeldag pakte afgelopen woensdag Roeselare het tweede play – off ticket voor de best of five strijd om de Belgische titel. Eerder had Maaseik zich al van een finaleplaats verzekerd. De twee eeuwige concurrenten om de prijzen in België moeten dus ook dit seizoen onderling uitmaken wie er met de eer gaat strijken.

Roeselare won thuis van Lindemans Aalst, de ploeg van Wessel Keemink,  en Maaseik behield de ongeslagen status in de Belgische kampioenspoule, die ze bij onze Zuiderburen de Final Four noemen.

Roeselare  had thuis tegen Aalst nog iets goed te maken, nadat ze uit in deze Final Four competitie verloren hadden. Het startte ook voortreffelijk, met twee keer 25-21 setzeges, maar kreeg in de derde set er ook flink van langs met 15-25.  In de vierde set leek het erop dat de strijd op een tiebreak zou uitdraaien, maar de bekerhouder hield stand en kwam net met 26-24 als eerste bij de eindstreep.  Gert van Walle werd met 28 punten topscorer.

Maaseik gaf een aantal basisspelers rust, maar dat was niet van invloed op het behaalde resultaat tegen Par-Ky Menen. Het werd via twee keer 25-20 en 25-23 een 3-0 zege, waarmee de maximale buit werd binnengehaald.

Voor zaterdag staat de laatste ronde in de agenda, maar deze is niet meer van belang voor de ticket verdeling.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Roeselare.