Madjoe boekt zakelijke zege in Leeuwarden

VoV, 07-10-2097. 17:32 uur. In de week van de scheidsrechter mochten wij aantreden tegen het nog onbekende VC 058 uit Leeuwarden. Deze ploeg is dit jaar nieuw in deze competitie en stond na twee wedstrijden op een keurige tweede plek. Geen reden voor onderschatting dus.

Na twee goede overwinningen op rij waren we erop gebrand hier een derde aan toe te voegen. Dit lieten we in de eerste set ook direct zien. Met veel servicedruk en enthousiasme zorgden we direct voor een comfortabele voorsprong. Hierdoor konden wij redelijk gemakkelijk de eerste set binnen halen.

In de twee sets hierna was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. Beide teams gingen redelijk gelijk op maar een aantal sterke serviceseries van onze kant deden de thuisploeg de das om.

In de laatste set waren wij erop gebrand ook deze winnend af te sluiten. De week ervoor lieten wij onnodig de laatste set liggen en dat wilden wij niet nog een keer laten gebeuren. Elk punt is er eentje, zeggen we dan. Even leek het erop dat wij deze set met 23-25 winst zouden afsluiten. De scheidsrechter had het punt al aan ons toegekend. Echter, hij besloot 180 graden te draaien en het punt aan VC 058 te geven.

Dit was overigens wel terecht want Ferdy stond ongeveer halverwege het veld van de tegenstander. Hierna lieten we ons overdonderen door de energie die de tegenstander nog in de wedstrijd gooiden. Dit zorgde er voor dat de laatste set een smetje was op een mooie overwinning in Leeuwarden.

VC 058 vs Madjoe, uitslag 1-3 , setstanden 18-25, 19-25, 17-25 en 29-27.

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen, TC Madjoe. Foto Jan van den Noort.