Vizier op volleybal

 

‘’Vernieuwd’’ VC Krimpen H1 wint weer

VoV, 07-10-2019. 17:37 uur. Na een op zijn zachtst uitgedrukt minder seizoen is VC Krimpen Heren 1 weer aan het opkrabbelen. Vanwege de promotie van Heren 2 afgelopen seizoen, komt VC Krimpen dit jaar toch uit in de derde divisie na de degradatie van afgelopen jaar. Weer onder leiding van ‘’Good Old’’ Wim Bruijn en zijn secondant Jos Geurts probeert het Krimpense vlaggenschip weer een productief seizoen te draaien waarin teambelang en plezier centraal staan.

Van de selectie van vorig jaar zijn buitenaanvallers Pieter Blanken en Jeroen Bestman, diagonaal Edwin van der Dussen, libero André van Elsacker en middenaanvallers Tim van Oijen en Robbert van Hemert overgebleven. Spelverdeler Pim Geurts en passer/loper Coen Vuijk hebben na een nagenoeg competitieloos seizoen de knielappen er weer bij gepakt, en zijn zodoende weer inzetbaar.

Aman de Rijke en Rolan de Visser zijn na een avontuur bij respectievelijk Erasmus Volley en VCN 2 weer terug op het oude nest. Verder zijn Frank Blind, Daan de Haan en Tim van der Ven inzetbaar wanneer dit nodig is. Ook trainen uit de talentvolle jongens B-opleiding een aantal spelers mee om het geheel compleet te maken.

Bij de seizoensouverture uit bij voormalig tweede divisionist Fusion maakten de Krimpenaren het zichzelf lastig door een 2-0 voorsprong te verspelen, maar uiteindelijk toch middels een tiebreak te zegevieren.

Afgelopen weekend mocht er worden opgeslagen tegen promovendus OKK’70 thuis in eigen Boog. De mannen uit Hardinxveld-Giessendam waren niet bij machte om de Krimpenaren van hun stuk te brengen en konden niet onder het servicegeweld van de thuisploeg uitkomen.

Na de eerste twee sets, waarin VC Krimpen vrij overtuigend met 25-15 en 25-16 won, begonnen OKK’70 met een slotoffensief, maar dit mocht niet baten. Het werd 25-21 voor de thuisploeg. Ook in de vierde set toonden de Krimpenaren geen genade en hielden door middel van 25-16 alle punten in de Boog. Noemenswaardig was het thuisdebuut van jeugdspeler Jesse Hanemaaijer die met zijn aanval, verdediging en serviceserie een puike bijdrage had in de setwinst.

Volgende week gaan de Krimpenaren op bezoek bij de reserves van VC WIK in Groot-Ammers, maar voorlopig zijn ze nog ongeslagen en bezetten op het moment de derde plek in de derde divisie A.

gh @ VoV, verslag van / via Rolan de Visser, VC Krimpen Heren 1. Foto Jan van den Noort.