Madjoe maatje te groot voor Reflex Kampen.

VoV, 22-02-2023.  9:24 uur. Zaterdagavond, 18:00 uur in Kampen, lekker dichtbij! Erik had de partybus van stal gehaald en onder het genot van de keigoede podcasts van Omroep Mand (aanrader) vertrokken we zo rond de klok van half 4 voor onze wedstrijd tegen Reflex. In de tijd die u spendeert aan het lezen van dit verslag kunt u overigens zo’n 32 podcasts van Omroep Mand beluisteren. Blijf voor uw eigen welzijn vooral lekker doorlezen.

Eenmaal aangekomen in de Reflexhal moest helaas later gestart worden met de warming-up wegens twee vijfsetters in de wedstrijden voorafgaand aan de onze. Gelukkig stond de thermostaat een aantal graden boven de 20 ingesteld en was een warming-up volstrekt overbodig. Een unicum in de tijd waarin we leven.

Bij aanvang van de wedstrijd werd de starting seven middels een ludieke lichtshow het strijdtoneel opgeroepen. We kregen het hier een beetje warm van, zullen we maar zeggen… Gelukkig konden we de tweede set een stuk beter spel laten zien. Niet dat daar veel voor nodig was, maar toch. Allard was deze dag helaas wegens ziekte afwezig.

Hierdoor schoof Frank door als hoofdcoach en Nico als assistent-coach. Het serviceplan begon zijn vruchten af te werpen waardoor wij veel beter in ons spel kwamen. Boven de twintig kwam Reflex, mede doordat de scheidsrechter een zuivere pancake van onze kant verkeerd beoordeelde, nog even dichtbij. Gelukkig wisten we alsnog de stand gelijk te trekken.

We leken deze wedstrijd elke set een stukje beter te gaan spelen. Zo ook de derde set. Het ging verdedigend, blokkerend en aanvallend nog een stukje beter lopen waardoor we met 1-2 de voorsprong in de wedstrijd namen.

In de laatste set gingen alle registers open. Reflex kreeg de ballen niet meer op de grond en Ferdy speelde op tempo de blokkering uit elkaar. Uiteindelijk kreeg Ruben door middel van een snoeihard nekje en een ace de zaal stil alvorens een welverdiend biertje genuttigd werd in de kantine. Voor de oplettende kijker: we schrijven hier biertje in enkelvoud en dat is natuurlijk best opmerkelijk. Helaas gaven de supporters op de toch goed gevulde tribunes geen gevolg aan hun zaterdagavond in de kantine waardoor de tap al snel dicht ging. Dan maar naar de grote M…

gh @  VoV, verslag van Gijs Brandsen. Foto via Nico Brandsen.