Zuur verlies voor US Dames 1

VoV, 22-02-2023. 9:20 uur. Afgelopen zaterdag stond voor ons de uitwedstrijd tegen VCN D1 op het programma. Voor Anouk en Fleur en wedstrijd met extra lading aangezien dit hun oude team/club is! Dit zorgde ervoor dat beide de hele week al “aan” stonden. Ook de rest van het team was gebrand op een overwinning. Na de 3-0 winst thuis waren wij vast beraden om ook vandaag 3 punten mee terug te nemen naar Amsterdam.

We begonnen de wedstrijd met Fleur (sv), Sophie (dia), Aike& Maaike (hb), Saskia & Anouk (pl) en Mathilde (lib). De afgelopen weken waren we een dieseltje in de wedstrijden, we moesten er altijd even inkomen en daarom was de focus voor vandaag. Vanaf punt één volle bak en dit deden we!

We begonnen met overtuiging en konden uitlopen naar 12-21. Een lekkere voorsprong. Helaas begonnen we fout op fout op fout te maken en kwamen ondanks twee dubbele wissels de rotatie niet door waardoor VCN in de wedstrijd kwam. We hebben deze set weggegeven met 26-24. Een hele zure start!

Ondanks het verlies van de eerste set bleven we vertrouwen houden aangezien we buiten die ene rotatie prima stonden te spelen. We hadden goede serve druk, de blokkering stond als een huis en we konden veel via de handen scoren. 11-25 voor US. Op naar set 3.

VCN begon de druk op te voeren in deze set en kon aanvallend veel punten maken. We waren zoekende in de verdediging en hadden veel stomme foutjes in deze set. We bleven achter de feiten aanlopen waardoor we er met 25-17 af gingen. Met dit resultaat waren we vast besloten om er een 5e set uit te slepen en alsnog 2 punten mee te nemen naar Amsterdam.

De 4e set liep gelijk op met goed volleybal van beide kanten. We waren aan elkaar gewaagd en dat zorgde voor een leuke 4e set waarbij wij aan het langste eind trokken met 23-25.

De 5e set begonnen we slordig en kwamen op 5-1 achterstand. We zijn achter de feiten aan blijven lopen en konden geen kanteling meer veroorzaken. Het was een set met veel mooie en lange rally’s waarbij VCN steeds aan het langste eind trok.

Achteraf hebben we de wedstrijd in set 1 verloren. Het was een wedstrijd van details waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren, de statistieken zijn dan ook bijna identiek aan elkaar en daarmee valt de conclusie dat de kleine dingen het verschil maken. Misscommunicatie, overname setjes en scoringskansen creëren. De puntjes op de i om zo te zeggen. Daarmee gaan we aan de slag zodat we zondag weer alle punten in Amsterdam kunnen houden!

gh @ VoV, verslag van #11 Saskia Bos, foto John van Geenen.