MADJOE start nieuwe jaar overtuigend

VoV, 13-01-2020. 14:04 uur. Al vroeg in het jaar mochten wij onze eerste wedstrijd van dit kalenderjaar spelen. Uit in IJsselmuiden wachtte Set Up, die thuis nog maar weinig punten had laten liggen. Onze voorbereiding was niet ideaal. Barry zou in eerste instantie wegens privéomstandigheden niet meereizen richting IJsselmuiden en Gijs kon hoogstwaarschijnlijk niet spelen wegens blessureleed. De selectie werd toen op de passer/loper positie wel heel dun, waardoor Barry besloot tóch wel mee te gaan. En dit bleek achteraf zeer waardevol.

In de eerste set startte Donny zoals verwacht voor het eerst dit seizoen in de basis. Na een aantal punten verdwenen de zenuwen en stond Donny in het veld alsof hij dit al jaren deed. De middens van IJsselmuiden sloegen erg laag over het net waardoor onze middens veel lager moesten springen dan normaal. Hier hadden we op het begin nog geen grip op. Gelukkig konden we Set Up wel onder druk zetten vanaf de servicelijn. De matige passers van de tegenstanders werden al snel duidelijk en zo konden we ons serviceplan veranderen. Door enkele serviceseries aan het einde van de set konden we uitlopen naar een ruime voorsprong om deze set uiteindelijk gemakkelijk binnen te halen.

In de tweede set kwamen we al vrij snel op een ruime voorsprong. De servicedruk lag wederom erg hoog en Barry scoorde vrijwel elke side-out. Hierdoor kwamen we deze set niet in de problemen en zo wonnen we ook deze set gemakkelijk.

In de derde set besloot Allard om Bas te laten starten in plaats van Niels. We konden het onszelf nog makkelijker maken als we wat meer grip kregen op de middenaanval van de tegenstander. In het begin van de set begon Set Up met een sterke serviceserie waardoor wij binnen no-time met 7-1 achter stonden. Ditmaal mochten wij dus vanaf het begin af aan flink aan de bak om de tegenstander bij te halen. Mede door wederom sterke serviceseries aan onze kant en een aantal killblocks wisten wij deze set toch nog om te draaien en evengoed nog ruim te winnen.

Met een 0-3 voorsprong gingen wij de laatste set in om, net zoals de voorgaande vijf wedstrijden, de wedstrijd af te sluiten met een 4-0 overwinning. Set Up leek het wel opgegeven te hebben ze lieten ze toe dat we met hun konden ‘spelen’. Allerlei variaties werden uit de kast getrokken. Deze lukten echt niet altijd, maar de rally’s werden op wonderbaarlijke wijze vaak wel winnend afgesloten. Met een stand van 20-8 had Set Up slechts één punt zelf weten te maken. De overige zeven punten waren onze servicefouten, dat dan weer wel. Toch lieten wij Set Up nog even dichtbij komen. Dit was echter niet genoeg om echt een gevaar te vormen en dus wonnen we ook de laatste set.

Een op voorhand erg lastige uitwedstrijd met een gehavende selectie werd op deze manier wederom met een 4-0 overwinning afgesloten. Het was maar goed dat Barry besloot toch wel mee te gaan, aangezien hij verantwoordelijk was voor het grootste deel van onze punten. Na vier uitwedstrijden op rij mogen we aankomende zaterdag eindelijk weer eens thuis aantreden. Om 16:15 in de Drecht wacht VC 058 uit Leeuwarden. We hopen jullie allen daar te zien!

Set Up IJsselmuiden vs. Madjoe 0-4 via de setstanden 17-25, 19-25, 19-25 en 18-25

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen, Madjoe. Foto Jan van den Noort.