Vizier op volleybal

 

Volgens Protos gaat er niets boven Groningen

VoV, 13-01-2020. 14:00 uur. 11 januari 2020 stond de return op het programma van de studentenclash in de Topdivisie bij de heren. Voor de Domstedelijke studenten een kans om hun gezicht nog enigszins te redden na de afmaakpartij in het hoge noorden. 105 dagen lang hadden de OV-kaarthouders uit het midden des lands de mogelijkheid om zich tot in perfectie voor te bereiden en zich te revancheren.
Alle tussenliggende potjes werden vooral gebruikt als oefenwedstrijden om zo goed mogelijk voorbereid in het veld te staan voor deze match. Avonden lang werden video’s bestudeerd, tactieken uitgedacht (en weer weggegooid), spelers mentaal en fysiek voorbereid, trainers en stafleden onder druk gezet en topspelers benaderd.

11-1-2020 om 17.00 uur moest het dan gebeuren. Iedereen was er klaar voor. Spelers, staf, meerdere scouts, pers- en overige fotografen, begeleiding, ballenmensen, quickmoppers, een echte mini van de week (!), tellers, discjockeys, publiek en barpersoneel. Er werd zelfs een speler uit Heren 3 toegevoegd aan de selectie en (bijna) iedere donderdag werd het trainingsniveau verhoogd door de ingevlogen Italiaan Teddy.

Wat ontzettend jammer dat de noordelijke collegae niet mee wilden werken aan dit prachtig uitgedachte plan. Zij verweerden zich met hand en tand en weigerden hun studentikoze suprematie aan de herenkant van het Nederlandse studentenvolleybal op te geven. Zo ontspon zich een amusant schouwspel waarin beide teams, zeer niet des students, hard werkten om de punten te behalen.

Nadat de rookwolken opgetrokken waren stond er 1-3 op de borden. Alle moeite voor niets. Ruim 3 maanden geïnvesteerd met een uitkomst van nul. Bijna 1/3e jaar resultaatloos besteed.

Natuurlijk speelden de studentjes uit het Statsie beter dan de eerste wedstrijd en konden ze er een gevecht van maken. Uiteraard was deze wedstrijd voor de neutrale toeschouwer (bestaat deze überhaupt?) veel leuker dan de eerste match. Bien sûr werd er nu één set gewonnen in plaats van nul vorig jaar. Het eindresultaat was eender als in 2019; nul punten en nog minimaal een jaar lang jaloers kijken naar de (virtuele) studententrofee. Ons rest slechts gepaste nederigheid.

Gelukkig waren onze Groninger gasten zo sportief om nog even te blijven hangen in de kantine en menig speler en staflid een hart onder de riem te steken door te zeggen dat er echt wel zichtbare progressie in het team zat. Absoluut een doekje voor het bloeden.

Wij danken eenieder die wederom meegeholpen heeft om deze thuisdag tot een feestje te maken. Het was een zeer sportieve en boeiende strijd.

Aanstaande zaterdag wacht ons een reisje naar het Brabantse land alwaar HLB van Daal Donki Sjot ons in Den Dungen op zal gaan wachten. In Utrecht wonnen de studenten met 3-2 dus zij zullen ons ongetwijfeld een hete avond gaan bezorgen.
Aanvang 20.00 uur in sporthal De Misse

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos Heren 1.