Madjoe zet Veracles in topper makkelijk opzij

VoV, 25-11-2019. 10:28 uur. Afgelopen zaterdag wachtte een hele mooie wedstrijd. Wij mochten ons namelijk opmaken voor een uitwedstrijd tegen Veracles. Vol goede moed en vertrouwen reisden wij af naar Groningen voor een wedstrijd waar nu al veel op het spel stond, namelijk de koppositie. Beide teams stonden voorafgaand op 30 punten uit 8 wedstrijden en waren daarmee gedeeld koploper in de tweede divisie A.

In de eerste set ging de wedstrijd heel erg gelijk op. Veracles startte met een iets andere opstelling dan wij hadden verwacht en zo konden al een paar plannen de prullenbak in. Geen van beide teams kon in de eerste set afstand nemen doordat de beide side-outs heel goed liepen. Op 24-23 leek de set naar ons te gaan wegens een aanvalsfout van Veracles. De ontlading werd helaas verstoord door het fluitsignaal voor een netfout aan onze kant en zo was het 24-24. Na een aantal goede side-outs wisten we gelukkig wel door middel van een kill-block van Rick de set binnen te halen en zo was het 0-1.

In de tweede set probeerde Veracles het roer om te gooien met een aantal wissels. Spelers waarvan wij verwachtte dat ze zouden starten kwamen nu in het veld. We waren heel alert en wisten precies wat voor spelletje Veracles zou gaan spelen. Dit resulteerde in het ene kill-block na de ander. Ferdy startte de set met een aantal bommen vanaf de servicelijn en zocht vervolgens veel variatie in de spelverdeling waardoor we met heel veel plezier over de tegenstander heen konden lopen. We haalden deze set dan ook makkelijk binnen.

In de derde set waren we waakzaam voor onderschatting. De tweede set ging zo makkelijk dat we niet mochten verwachten dat de derde set ook zo gemakkelijk zou verlopen. We speelden ook deze set met heel veel overtuiging en agressiviteit waardoor we onszelf dwongen om elk moment geconcentreerd te blijven en geen moment te verslappen. Zelfs op 11-19 werd niet gesproken over genade en alleen maar over het volgende punt. En zo wonnen we ook de derde set en wisten we dat we in elk geval met ruime winst naar Enkhuizen zouden terugreizen.

De vierde set heeft ons al een aantal keer bewezen dat volleybal een mentaal zwaar spelletje is en dus benadrukten Allard en Erik nog maar eens dat we ook deze set heel graag willen winnen. Punten pakken tegen je concurrent zijn namelijk dubbele punten. Ook deze set werd Veracles moedeloos van de variatie in ons spel en zo wisten wij hun ook deze set over de knie te leggen. Zo eindigde een op voorhand enorm spannende wedstrijd in een overtuigende 0-4 overwinning voor Madjoe. Met als resultaat een koppositie met vijf punten marge op de nummer twee.

Namens heel H1 aan alle meegereisde supporters: BEDANKT dat jullie in grote getalen de moeite nemen om ons te steunen in het verre Groningen. Respect en jullie zijn toppers!

Twister Veracles 0-4 Madjoe,  setstanden 25-27, 15-25, 17-25 en 17-25

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen, Madjoe. Foto Jan van den Noort.