VCN kan geen vuist maken tegen Dynamo

VoV, 25-11-2019. 10:31 uur. Afgelopen zaterdag trad VCN aan tegen Draisma Dynamo in de 1/8e finale van de beker. In aantal was VCN in ieder geval de meerdere, want tegen alle verwachtingen in was iedereen present. Met plots uit Frankrijk overgekomen hoveniers, geannuleerde werkreizen en kroegbazen die toch een vrije dag konden krijgen, kon coach Van Hal 14 man op het formulier schrijven. Er werd gestart met Furby van Dijk, Thomas Boerefijn, Ralph Backer, Vincent Smid, Roland Mijnans Thomas Tournier en Rogier van Leeuwen.

Passend kreeg VCN het aardig op orde en wist de services van Dynamo redelijk goed te controleren. Om aanvallend te scoren bleek wat lastiger, en al snel keek VCN tegen een achterstand aan, met 25-15 ging deze set naar de bezoekers.

In de tweede set werd er aangetreden met 2e libero Sammy Talbott, Sharif Gabriel, Daan Spijkers en Robert Jansen, Lucas Vroom. Deze set wist de Capelse brigade iets meer druk te leggen bij Dynamo en wist de 19 punten te halen!

In de derde set kwam Tom van Reeuwijk binnen de lijnen en wist enkele mooie punten te drukken. Het was onvoldoende om de wedstrijd te verlengen en met 16-25 was het bekerverlies een feit. Hiermee komen de strijders toe aan wat welverdiende rust met een vrij weekend in januari.

Komende zaterdag wacht in Amersfoort Keistad, de nummer 4 van de competitie. Om half 8 start de wedstrijd, tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Maureen Weernekers, VCN.