Marathonset bij Blenckers vs. Polder in Frankrijk

VoV, 28-10-2021. 6:44 uur.  In een aantal Europese landen werd op dinsdag en woensdag een (gedeeltelijk) programma afgewerkt. In Frankrijk bijvoorbeeld kwamen de teams bij de dames midweeks in actie en stond er het Nederlandse onderonsje tussen Lynn Blenckers en Tessa Polder bij St. Raphaël vs. Le Cannet op de rol.

Dat werd een wellicht historisch duel, waarin de zege in heel en heel zwaar bevochten drie sets naar de ploeg van Tessa Polder ging. Met 23-25, 35-37 en 23-25. In de eerste set waren er kleine verschillen in het voordeel van beide teams tot aan 23-23, toen drukte Le Cannet door. In de tweede set kreeg St. Raphaël maar liefst tien setpoints, die ze allemaal door Le Cannet onschadelijk gemaakt zagen. Bij 35-36 was het eindelijk raak voor de gasten. En in de derde set maakte Le Cannet van 23-22 achter een 23-25 zege.

Blenckers scoorde 13 keer, Polder maakte er 10. Met 68 om 60 eigen score had St. Raphaël het voordeel aan hun kant, de foutenlast van 27 om 13 was echter te veel in hun nadeel.

Paris St. Cloud van Kirsten Knip won met 3-0 van Evreux. Via 25-23, 25-19 en 25-18. Kirsten Knip scoorde 53% positieve en 26% uitstekende acties op de servepas van de tegenstander. In de eerste set kwam Evreux van 24-20 nog terug naar 24-23 voordat Paris de set afmaakte. In de tweede en derde set was het verschil bij 18-10 en 16-8 gemaakt.

Le Cannet is koploper in Frankrijk (5-15), Paris is tweede (5-12) en St. Raphaël zesde (5-10)

Bij de mannen in Frankrijk verloor Fabian Plak met Chaumont met 3-1 bij Cambrai. Ze wonnen de derde set dik (15-25) en verloren de andere nipt met 28-26, 25-23 en 29-27. Plak scoorde 8 keer, dat was 10% van hun eigen score. Gijs Jorna won met Toulouse met 3-0 (17, 18, 21) van Nice. Jorna maakte 10 punten.

Chaumont staat op plek twee (4-9) en Toulouse op plek tien (4-5)

In Turkije boekte Ziraat Bankasi een 3-0 ( 21, 21, 14) zege op Sorgun. Ter Maat nam 12 punten voor zijn rekening, Tuinsta scoorde niet. Hij werd alleen één keer voor een servebeurt ingezet.

In Oostenrijk bleef Waldviertel van Daan Streutker ook na de zesde ronde de koploper. Zij wonnen met 1-3 bij UVL Ried. De eerste set werd nog verloren (25-18), daarna stelden ze orde op zaken en stonden de thuisploeg maar 22, 17 en 20 punten toe. Waldviertel heeft 17 punten uit zes wedstrijden. Streutker begon in de basis maar werd na één set, waarin hij 1 keer scoorde (14% aanvalspercentage) aan de kant gehouden.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto Tessa Polder, CEV.