Team Wessel Keemink door in Champions League

VoV, 28-10-2021. 5:47 uur. Nadat Wessel Keemink (nr. 8) met Karlovarsko de uitwedstrijd tegen HAOK Mladost met 1-3 had gewonnen, was het gisteravond zaak om het ticket voor de derde voorronde in de thuiswedstrijd binnen te halen. Maar dat was nog een stuk moeilijker dan verwacht. Zijn ploeg kwam namelijk met 0-2 achter en stond in de vierde set op ruime achterstand, waardoor Mladost een golden set vol in het vizier had.

In de eerste en tweede set maakte Mladost al vroeg het verschil in hun voordeel. In de eerste gingen ze van 8-10 naar 9-16 en in de tweede van 7-12 naar 9-16 waarna de sets redelijk eenvoudig met twee keer 18-25 werden gewonnen en de ploeg van Keemink een probleem had. De derde set verliezen betekende namelijk een golden set spelen.

Dat wisten ze te voorkomen door in die derde set de rollen om te draaien en zelf vlot een ruime voorsprong op te bouwen (9-5, 14-6) en vervolgens dit niet meer weg te geven. Via 22-16 werd de derde set met 25-19 afgedwongen. In de vierde leek het toch nog helemaal de verkeerde kant op te gaan toen de gasten na 11-11 via 11-15 naar 17-22 uitliepen. De inhaalrace zorgde bij 23-23 voor een gelijke stand op het scorebord, Mladost kreeg matchpoint op 23-24, Karlovarsko op 25-24, verzilverde dat niet, maar op 26-25 was het wel raak.

En daarmee was het gevaar van een golden set afgewend, de vijfde set werd vervolgens met 15-9 (na 9-5 en 13-7) gewonnen.

Wessel Keemink maakte zelf 1 puntje, zijn ploeg was aanvallend sterker dan de gasten (60 om 49) en had een lagere foutenlast. Blokkerend (14 om 12) en serverend (10 om 10 aces) ontliepen de teams elkaar niet zoveel.

In de derde en laatste voorronde voor het hoofdtoernooi speelt Karlovarsko tegen de Portugese tegenstander Benfica.