Vizier op volleybal

 

Marrit Jasper begint training bij Brescia

VoV, 22-07-2020. 13:28 uur. Marrit Jasper was de laatste speelster die door het in de Liga A in Italië uitkomende Brescia werd gecontracteerd, maar zij was een van de eersten die zich bij de club meldde voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zij is samen met haar teamgenoten begonnen met de trainingen, sinds vorige week is ze in Italië waar ze een weekend Gardameer met de familie aan haar nieuwe volleybal avontuur liet voorafgaan.

Jasper in een interview: “Ik voel me heel goed, in het begin was hij een beetje zenuwachtig omdat ik veel afspraken had, zoals ontmoetingen met teamleden, staf en artsen.” Ze maakte al kennis met trainer/ coach Enrico Mazzola, die een positieve indruk op haar maakte. Ze had eigenlijk ook niet anders verwacht. “Hij gaf ons formulieren waarin hij ons vroeg wat onze doelen waren en wat we wilden verbeteren. Dat vind ik een erg handige manier om ons te leren kennen en ons sneller te laten groeien.”

Een van de belangrijkste uitdagingen voor Marrit Jasper bij haar Italiaanse avontuur is de taal: “Ik kreeg een blad met de meest gebruikte woorden in het Italiaans, zowel in het dagelijks leven als in de sportschool. Ik ken ze nog niet allemaal van buiten, maar gelukkig leer ik snel. En de coach probeert tijdens de training Engels tegen me te spreken, en dat begrijp ik wel goed”.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.