Vizier op volleybal

 

Toptoernooien beachvolleybal aanstaande

VoV, 23-07-2020. 15:20 uur. Voor de maanden augustus en september kunnen beachvolleybalfans uitzien naar nog vijf toernooien op de DELA Eredivisie Beach-tour. Verder staan er nog in twee categorieën NK ’s in de agenda. Van 21 tot en met 23 augustus strijdt de top van Nederland om de nationale titels in regulier beachvolleybal, op zondag 23 augustus mag iedereen die maar wil meedoen aan het eerste Nederlands kampioenschap King of the Court.

Sinds het op 1 juli weer mogelijk werd om competities te organiseren is er hard gewerkt aan het opstellen van een uitdagende kalender, met het openingstoernooi van de DELA Eredivisie Beach op 1 juli in Zaanstad als een prachtige voorbode.

DELA Eredivisie Beach: Er worden deze zomer zes toernooien georganiseerd voor de DELA Eredivisie Beach. Waar normaal gespeeld werd in stadscentra is dat door de coronacrisis nu niet mogelijk. Er is veelal gekozen voor het spelen bij beachverenigingen. De Grand Slam van Breda wordt wel gespeeld in de stad, op het Chasseveld. De Grand Slam van Utrecht wordt op zaterdag gespeeld bij Irene Beach in Bilthoven, op zondag wordt gespeeld in het King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein.

Het is toegestaan dat er publiek komt kijken bij de DELA Eredivisie Beach. Toeschouwers hoeven zich niet van tevoren aan te melden, maar worden op de speellocatie wel geregistreerd. Dat is om mensen snel te kunnen informeren mocht dat nodig zijn met het oog op corona.

De agenda:

  • 8-9 augustus: Almelo, Zwembad Het Sportpark
  • 15-16 augustus: Zaanstad, Sportpark Poelenburg
  • 29-30 augustus: Heerenveen, Sportstad
  • 4-6 september: Breda (Grand Slam), Chasseveld
  • 12-13 september: Utrecht (Grand Slam), Irene Beach Bilthoven en Jaarbeursplein

DELA Nederlands kampioenschap: In het weekend van 21 tot en met 23 augustus is het beachstadion van Scheveningen het toneel van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal. 32 Teams per sekse zullen daar strijden om de nationale titels.

Op vrijdag 21 augustus wordt gestart met de groepsfase van het NK. Op zaterdag volgt de tweede ronde tot en met de kwartfinales. Op zondag staan de halve finales en de finales gepland.

NK King of the Court: Een absolute noviteit dit jaar is het Nederlands kampioenschap King of the Court op 23 augustus in Scheveningen, The Hague Beach Stadium

De nieuwe beachvolleybalvariant die op weg is om toegevoegd te worden aan de Olympische Spelen. Met vijf teams tegelijk op het veld, een afvalrace tegen de klok. Sensatie gegarandeerd.

Het mooie van het eerste NK King of the Court is dat iedereen zich daarvoor mag inschrijven. En er staat, naast de eerste Nederlandse titel, nog iets op het spel. Een deelnamebewijs voor de eerste fase van het internationale toernooi van King of the Court dat van 9 tot en met 12 september wordt gespeeld in Utrecht.

De nieuwe beachvolleybalsensatie King of the Court wordt van 9 tot en met 12 september gespeeld op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het is het eerste internationale sportevenement van Nederland sinds de coronacrisis. Alle Nederlandse topteams zullen aanwezig zijn en ook vele internationale sterren van de sport reizen af naar Utrecht. Het nieuwe volleybalconcept wordt gespeeld in een volledig coronaproof stadion naast het Centraal Station. De kaartverkoop start op 10 augustus, zie de Nevobo website

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.