Vizier op volleybal

 

Martine Stevelink volgende versterking Set-Up ‘65

VoV, 12-05-2018. 5:14 uur. Met de komst van Martine Stevelink krijgt de selectie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 steeds meer vorm. De 24-jarige Martine Stevelink is een midspeelster. Ze is een rasechte Twentse, die haar volleybalcarrière begon bij VVA in Albergen en daarna de nodige jaren in dames 1 speelde van Dynamo Tubbergen. Door haar studie vertrok ze naar Groningen.

“Ik ben destijds nog één jaar voor Dynamo Tubbergen uitgekomen, maar het heen en weer reizen ging me tegenstaan. Het seizoen er op kwam ik te spelen bij toen nog eredivisionist Donitas. In dat jaar speelden we onder meer tegen Springendal Set-Up ’65 en dat werd voor ons geen succes. Het Ootmarsumse team kende een topjaar en deed mee om de prijzen, terwijl wij degradeerden.  Sporthal de Schalm is voor mij geen onbekend decor natuurlijk, omdat we er met VVA en Dynamo Tubbergen ook regelmatig onze wedstrijden afwerkten.

Deze sporthal ademt een volleybalsfeer en met Donitas kan ik me nog wel het publiek voor de geest halen dat hun team luidkeels aanmoedigde,” weet Martine Stevelink zich nog goed te herinneren. “De wedstrijd ben ik gelukkig ‘vergeten’, want we hadden een schijn van kans,” lacht de midspeelster.

Terug naar Twente:  Na haar studie vond de Albergse werk in Assen als docent Biologie. Aan het einde van het vorige seizoen trainde ze ook al een aantal keren mee bij Springendal Set-Up ’65, maar Martine bleef Donitas nog een jaar trouw in de Topdivisie. “Dat leverde een mooie tweede plek op, maar Twente bleef trekken. Ik wilde graag terug. Daarnaast is het mijn streven om nog één keer te bekijken waar mijn plafond ligt.

Ik zocht daarom een nieuwe uitdaging en de keus was niet moeilijk, want Springendal Set-Up ’65 is een echte volleybalclub en dat proef je aan alles. De gesprekken met de staf gaven me een heel goed gevoel en de eerste trainingen verliepen enthousiast en fanatiek. Natuurlijk moet je elkaar in het begin even leren kennen. Gelukkig kende ik Marianne Het Lam-Scholten uit mijn Donitas tijd en dat voelde best vertrouwd,” beschrijft Martine haar eerste stappen bij Springendal Set-Up ’65.

Een kill – block geeft echt een kick:  Martine Stevelink is een echte midspeelster. Ze weet dat ze regelmatig  ‘voor niks’ springt als aanvalster, maar het blokkeren zorgt voor een toegevoegde waarde voor het team. “Als midspeelster ben je natuurlijk erg afhankelijk van de pass, de set-up en je eigen timing.  Inderdaad spring je  aanvallend voor niets, maar als je dan je tegenstander vasthoudt op mid ben je wel van waarde. Dat geldt ook voor de blokpunten, die je maakt en zeker een killblock geeft echt wel een kick hoor.

Bij Springendal Set-Up ’65 hebben we drie midspeelsters in de selectie en er kunnen er maar twee spelen. Die concurrentie is juist goed, want je moet gewoon beter zijn dan de andere om in de basis te staan. Dat betekent dat je er veel energie in moet steken en daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik merk dat hier heel fanatiek wordt getraind en daar kan ik erg van genieten. De komende weken en maanden komen er nog heel veel dingen op me af en ik ben zelf iemand, die alles van week tot week bekijkt,” relativeert de nieuwe midspeelster van Springendal Set-Up ’65.

De staf van de Ootmarsumse volleybalclub  is erg blij met de komst van Martine Stevelink: “Het is mooi om te horen dat ze een nieuwe uitdaging zoekt en als doel heeft om er alles uit te halen om beter te worden om zelf en samen met haar team een rol van betekenis te kunnen spelen in de eredivisie. Het is een echte teamplayer, explosief en snel op mid. Een welkome aanvulling van onze selectie,” is de mening van de technische staf van Springendal Set-Up ’65.

Het eredivisieteam krijgt daardoor steeds meer vorm en met de blijvers Kiki von Piekartz, Merle Baasdam, Jorieke Bodde, Jopke Schutte, Daphne Giesselink, Marianne Het Lam-Scholten en Jorinda Kremer en de nieuwkomers Carmen Oude Luttikhuis, Daniëlle Nouwen, Wies Bekhuis, Evie van Kerkvoorde en dus nu ook Martine Stevelink is de club al vroegtijdig verzekerd van een nagenoeg complete selectie. “We zitten mooi op schema en ik ben erg blij met de speelsters, waarmee we toewerken naar de nieuwe competitie. Het is een gretige groep, die veel wil leren en het zijn meiden, die echt passen in onze #GoYellow visie,” laat een enthousiaste trainer Lesley de Jonge weten.

gh @ VoV, persbericht Springendal Set-Up ’65. Foto idem.