Vizier op volleybal

 

Topvolleybal Orion heren krijgt nieuw gezicht

VoV, 12-05-2018. 5:20 uur. Na twee succesvolle jaren met eenmaal goud (bekerwinst 2017) en driemaal zilver (play-offs 2016 /2017 / 2018), zal Orion volgend seizoen doorpakken met veel nieuwe gezichten.  Vier sterkhouders uit de huidige selectie zullen volgend jaar ook weer knokken om de prijzen. Dat zijn Joris Marcelis, Pim Kamps, Rob Jorna en Twan Wiltenburg. Met de aanvoerder Stijn Held en de Schot Seain Cook vinden nog gesprekken plaats.

Dik Heusinkveld en Tom Buijs maakten eerder bekend hun volleyballoopbanen op eredivisie niveau te beëindigen en Erik van de Schaaf gaat zijn geluk als libero beproeven bij de concurrent Abiant Lycurgus.

Daarnaast heeft de huidige trainer Redbad Strikwerda de spelers Freek de Weijer en Maikel van Zeist, na de nodige twijfel, overtuigd om voor zijn nieuwe club Dynamo Apeldoorn te komen spelen.

De nieuwe trainer Martijn van Goeverden zal komend seizoen ondersteund worden door Mark Roper. De 45-jarige ervaren trainer/coach uit Maarn bezit het hoogste trainersdiploma en heeft onder andere een verleden in de eredivisie bij Dynamo en Taurus. Zo krijgt het technisch hart ook een nieuwe impuls. In gezamenlijk overleg met de overige leden van dit team worden de komende weken de technische taken opnieuw worden verdeeld, maar ligt de nadruk natuurlijk met name op het formeren van een nieuw team.

Er wordt reeds gesproken met spelers die Orion direct sterker zullen maken , maar er is zeker ook plek voor jonge ambitieuze volleyballers, die overdag willen trainen en leren in een organisatie die ook oog heeft voor de maatschappelijke ontwikkeling van deze selectiespelers.

gh @ VoV, bron persbericht Topvolley Orion. Foto Hans van Dijk.