Maximale buit VVU en Taurus II in Topdivisie (m)

VoV, 19-01-2020. 11:18 uur. De wolken die zich al opstapelden boven EMD-Tooling, de hekkensluier in de Eerste Divisie B bij de mannen (12-8) worden steeds donkerder en dreigender. Gisteren was er opnieuw een nederlaag zonder setwinst. Het werd 4-0 voor VV Utrecht, met 17, 23, 20 en 19 punten moesten de gasten genoegen nemen. Hetgeen dus geen competitiepunten opleverde. Alleen in de tweede set was het dus spannend. Ze staan inmiddels 18 punten achter op een veilige negende plaats, zoals gezegd de wolken worden steeds donkerder.

Er was nog een ploeg uit de gevarenzone die geen punten aan het subtotaal kon toevoegen. NVC verloor bij Banierhuis Taurus II met 4-0, waarmee de revanche van de thuisploeg voor de nederlaag uit in kannen en kruiken was. NVC kreeg 17, 13, 24 en 15 punten mee. Alleen in de derde set was het dus spannend.

Inter Rijswijk II had blijkbaar na twee sets het kruit verschoten. Twee sets gingen met 25-14 en 25-19 naar hen, waarmee de stand op 2-0 kwam. Tegenstander Skunk kon de wedstrijd daarna kantelen. Via 22-25 en een nipte en spannende 27-29 werd het 2-2, de 9-15 maakte de winst voor de gasten perfect.

De topper tussen Sliedrecht II en Velo eindigde in een 3-1 zege voor de koploper. Toen de winst na 3-0 binnen was (21, 17, 23) kon Velo nog een setje en een puntje meepakken. Via 20-25.

Compaen had in de eerste set het beste eindschot en won met 23-25. In de tweede set tegen HLB van Daal/ DS II hadden ze dat niet nodig. De 11-25 was het eindresultaat en de winst was lang voor het einde zo helder als maar wat. Van Daal II revancheerde zich voor die dikke nederlaag met 25-22 winst in de derde set, kon echter geen tiebreak afdwingen. Zover liet Compaen het niet komen. Met ruim verschil (16-25) bleven ze in de vierde set fier overeind en voeren met de wind mee met vier punten onder dek weer terug naar hun eigen haven.

Zaanstad II, de nummer drie van de ranglijst, en MKB Accountants/ VCV vochten in de tweede en derde set en verbeten strijd uit voor de winst. Met 25-23 en 26-28 eindigde dat onbeslist. Dat de zege naar Zaanstad II ging, met 3-1, kwam door hun ruime setwinsten in de eerste (25-14) en vierde doorgang (25-18).

Sliedrecht II blijft de koploper. Ze staan nu op 13-54, Taurus II heeft 13-49 en Zaanstad II 13-41. Achter deze reserveteams van eredivisieploegen staat Velo vierde met 13-37, VVU volgt dan met 13-33 en Compaen heeft zich ook weer bij de ploegen in het linker rijtje gevoegd met 13-32. Dan volgen VCV en Skunk (13-30), van Daal II 13-26, NVC en Rijswijk II met 13-25 en EMD-Tooling met 13-8.