Olhaco en PDK profiteren van puntverlies Sudosa

VoV, 19-01-2020. 10:45 uur. Koploper Sudosa-Desto kon in Doetinchem een 0-2 voorsprong in de derde en vierde set niet in winst omzetten. Met 21-25 en 24-26 waren ze één setwinst van de zege af, Orion II knokte zich echter vol overgave terug in de wedstrijd en kwam via 27-25 en een dikke 25-14 weer naast de nummer één van de ranglijst. In de vijfde set moesten ze echter met 11-15 capituleren. ‘Net iets te slordig’ is de alleszeggende kop van hun wedstrijdverslag.

FOOX Olhaco, de nummer drie in de stand, profiteerde maximaal. Zij kenden geen pardon met hun gasten uit Sneek. Alleen in de tweede set spande het er even om, maar de Drentse ploeg bleef daarin met 26-24 aan de goede kant van de score. Daarvoor (25-18) en daarna (25-16 en 25-13) waren de verschillen veelzeggend in het voordeel van de thuisploeg. Olhaco nam door de ze winst iets meer afstand van de nummer vier Orion II en maakte punten goed op de nummer één en twee.

Die nummer twee in de stand is PDK Huizen, dat uit bij VoCASA II ook een puntje liet liggen. Kan gebeuren, een setje verliezen. VoCASA II was met 25-14 in de tweede set wel een heel eind beter, maar daarna ook weer een stukje slechter gezien de 19-25 en 16-25 die op hun setwinst volgden. PDK had de eerste set al met 21-25 gewonnen.

Bovenin is de stand nu Sudosa 13-47, PDK 13-46, Olhaco 12-41 en Orion II 13-35.

Twee wedstrijden werden er nog meer in vijfsetters beslist. HHB Coaching/ CSV en E.V.V. Bultman-Hartholt gaven elkaar in de eerste set maar weinig toe (24-26), maar waren daarna elk een set heel veel sterker getuige de 25-13 en 12-25. De gasten uit Elburg konden het in de vierde set niet afmaken, die verloren ze met 25-19, waarna er zich in de vijfde set weer een gelijk opgaand duel ontspon, dat in 18-16 voor de thuisploeg eindigde.

De Hofnar Bovo kwam in Aalten met 1-2 achter tegen Axell Claims Sovoco via de setstanden 25-17, 27-29 en 19-25. In de volgende twee sets trokken ze de setwinst naar zich toe en daarmee ook de wedstrijdwinst. Met 3-2 via 25-20 en 15-10.

Apollo 8 kon uit bij Focus4U Woudenberg in de eerste set goed meekomen (25-23), maar moest daarna drie keer met ruim verschil zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Via 25-13, 25-14 en 25-17 werd de 4-0 nederlaag een feit.

Op de vijfde plaats staat Woudenberg (12-31), zesde is Sovoco 13-29 en VoCASA II staat met 12-27 op de zevende plaats. Verder volgen dan Apollo 8 met 13-26, Bovo met 12-25, E.V.V. met 9-24, CSV met 13-20 en Sneek sluit de rij met ook 13-20.